Zlatko Dalić proglašen počasnim građaninom Općine Tomislavgrad

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Tomislavgrad usvojem je prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Tomislavgrad za 2023. godinu.


foto:Dnevnik.hr

Priznajem počasni građanin odlikovan je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Matica hrvatska Tomislavgrad u svom prijedlogu da se Zlatko Dalić proglasi počasnim građaninom navela je da je “kao nogometni trener zbog svog djelovanja i postupaka pridonio razvijanju međusobnih odnosa naroda i država, odnosno Bosne i Hercegovine i Hrvatske, povezujući sve Hrvate po cijelom svijetu“.

Zlatko Dalić rođen je 1966. godine u Livnu. Hrvatski je nogometni trener i bivši nogometaš. Najdugovječniji je i najtrofejniji hrvatski nogometni izbornik, s dvjema osvojenim medaljama na svjetskim prvenstvima i jednom u Ligi nacija.


Foto:mandino-selo.com

Prema usvojenoj odluci dodijeljeno je i priznanje “Medaljon Općine Tomislavgrad” koje će ove godine bit će uručen duvanjskom franjevcu Anti Pranjiću za postignuća i doprinose na području kulture, umjetnosti ali i drugih područja.U obrazloženju koje je pročitao načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić stoji da je fra Ante Pranjić svećenik franjevac predložen od Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu za dodjelu javnog priznanja zbog svog dugogodišnjeg postignuća na području kulture, umjetnosti i drugih područja društvenog života “jer je kao svećenik, književnik i vizionar svojim društvenim književnim, svećeničkim i umjetničkim radom i zalaganjem za opće dobro zadužio zajednicu“.

Javna priznanja fra Anti Pranjiću i Zlatku Daliću bit će uručena osobno na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine Tomislavgrad.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VIDEO: U Tomislavgradu speleolozi pronašli ostatke vola iz prošlog stoljeća, ispunili jednu dugogodišnju želju

Prije nekih pola godine, jedan duvanjski umirovljenik iz sela Grabovice, a koji je živio i radio u Švicarskoj, obratio se sa Speleološkom društvu Mijatovi dvori iz Tomislavgrada rekavši kako će za ispunjenje želje ponuditi “šta god treba”. Više pogledajte u prilogu:

Pretplatite se