13. Posuške igre bez granica, jedinstveno obiteljsko natjecanje

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 40 Second


Foto: Općina Posušje

Proteklog je vikenda Posušje 13. put okupilo veliki broj mališana, tinejdžera, njihovih roditelja, baka i djedova, na jedinstvenoj zabavno sportskoj manifestaciji “Posuškim igrama bez granica”.

Može se reći da je to u punom smislu riječi bio dan za obitelj. U subotu s nekih par minuta kašnjenja zbog velikog broja novoprijavljenih natjecatelja, započelo se s prvom, možda i najslađom disciplinom “Puzanjem beba”.

Uz pomoć roditelja na cilju i igračaka mamilica kojima su motivirali najmlađe za natjecanje, najbrži u ovoj disciplini bili su Andrija Begić, Jakov Bešlić i Mario Rezo. Potom je uslijedila Utrka beba na kom su prva tri mjesta pripala Nikoli Leki, Lari Oreč i Niki Arapoviću, dok su u Maratonu djece najuspješniji bili Lovro Rezo, Josip Lončar i Ante Oreč.

U disciplini Male ninje mališani su spretnost pokazivali pomičući predmete u trku te provlačeći i preskačući prepreke. Najspretniji su bili Jakov Vranjković, Jakov Petric i Domagoj Topić. Posljednja disciplina prve večeri bila je Vodena bomba na kojoj se tražilo umijeće prijenosa čaše vode na glavi u hodu s jednog kraja staze na drugu. Prva tri mjesta su osvojili Mihaela Jurišić, Korina Begić i Mila Biško.

Tijekom održavanja ovih disciplina koje su tražile tjelesnu spretnost, za 30 stolova je 60 malih umjetnika crtalo motive po slobodnom nahođenju. Žiri je izabrao tri najbolja rada, a imena njihovih autora su Ivna Zlomislić, Ante Biško i Karla Bešlić. Treba reći i kako su sva djeca u prvih 5 disciplina, točnije sva djeca do 7 godina koja su se natjecala, dobila utješne nagrade. Tako su najmlađi za uspomenu dobili majicu s logotipom Igara, dok su se nešto stariji osvježili sa sokovima koje je osigurao jedan od sponzora.

I drugi dan Posuških igara bez granica protekao je u veselom tonu.

Lijepo vrijeme, ali i atraktivan program napunio je tribine na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju do posljednjeg mjesta. Gledatelji su od sedamnaest sati pa gotovo do ponoći mogli pratiti natjecanja u čak osam disciplina. Na nekim disciplinama natjecatelji su tako brzo jurili, i vremenski bili tako blizu s drugim natjecateljima na cilju, da su se pri odluci tko je bolji, morale koristiti i elektronske naprave.

Donosimo imena najboljih: Ninja ratnici: Nikolina Bašić, Antonija Begić i Niko Rezo; Utrka u vrećama: Jure Protrka, Bruno Kukavica, Gabrijela Pavković; Nogometni slalom: Jozo Badrov, Mihael Boban i Milan Kovač; Uhvati jaje: Ante Dragoja i Ivan Bašić, Andrej Bago i Jerko Šego, Marta Maras i Lorena Rezo; Utrka na tri noge: Ante Rezo i Jozo Badrov, Emanuel Čamber i Ivano Galić, Josipa Buntić i Katarina Rezo; Grgina utrka: Lana Leko, Mihaela Jurišić i Jelena Ćesić, Korina Begić, Anonija Begić i Ana Čutura, Lea Rezo, Matea Čamber i Ivana Bešlić; Utrka u štiklama: Marija Buntić, Ivana Begić i Tomislava Boban; i na vrlo zahtjevnoj disciplini Utrka konobara: Katarina Jažo, Ljlja Kvesić i Danijela Marić.

I ove godine se ‘razgrabilo’ svih 700 brojeva koliko ih je bilo otisnuto, pa su organizatori improvizacijom numerirali sve one koji su željeli biti dio ovog, s razlogom nazvanog najveselijeg događaja Posuškog lita.

Brojka prijava se zaustavila na 745, što organizatorima itekako laska i daje poticaj za nastavak organizacije ovog događaja u sklopu Posuškog lita.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

SAD sankcionirale četvoro najbližijih Dodikovih suradnika

Foto:FENA SAD su u ponedjeljak kaznile sankcijama četvoro najbližih suradnika predsjednika RS-a Milorada Dodika, a na tom popisu su osobe koje obnašaju najviše dužnosti u BiH i Republici Srpskoj. Američke sankcije, koje znače zabranu putovanja u tu zemlju i zamrzavanje imovine, nametnute su članici Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, predsjedniku Vlade […]

Pretplatite se