SP 2030. bit će održano na tri kontinenta i u šest zemalja

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second
Maroko, Španjolska i Portugal imenovani su domaćinima Svjetskog nogometnog prvenstva 2030. godine, a tri utakmice održat će se u Južnoj Americi, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Fifino Vijeće jednoglasno se složilo da će jedina kandidatura Maroka, Portugala i Španjolske biti domaćin događaja 2030. godine, objavila je FIFA u priopćenju.

Međutim, tri utakmice s tog SP-a igrat će se u Urugvaju, Argentini i Paragvaju povodom obilježavanja stote obljetnice turnira koji je prvi put održan 1930. Urugvaju, što će službeno biti potvrđeno na Kongresu FIFA-e 2024. godine.

Uzevši u obzir povijesni kontekst prvog Svjetskog prvenstva, Vijeće se jednoglasno složilo da Montevideo bude domaćin jedinstvene ceremonije proslave stote obljetnice kao i da će se tri utakmice SP-a održati u Urugvaju, Argentini i Paragvaju, dodaje se.

To je prvi put da će se nogometno SP održati na tri kontinenta i u šest zemalja.

U podijeljenom svijetu, FIFA i nogomet ujedinjuju, rekao je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino i dodao:

Godine 2030. imat ćemo jedinstveni globalni trag, tri kontinenta – Afrika, Europa i Južna Amerika – šest zemalja, Argentina, Maroko, Paragvaj, Portugal, Španjolska i Urugvaj, koje će dočekati i ujediniti svijet dok zajedno slave prekrasnu igru i stogodišnjicu Svjetskog prvenstva.

jabuka.tv Foto: Ulrik Pedersen/DeFodi Images

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dom naroda Parlamenta FBiH danas razmatra više zakona

SARAJEVO, 5. listopada – Sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta, četvrta redovna u aktualnom mandatu, sazvana je za danas u Sarajevu. U najavljenom dnevnom redu je više zakona od kojih su neki predloženi po hitnoj i skraćenoj proceduri. Jedan od takvih je Prijedlog zakona o ujednačavanju mirovina ostvarenih po Zakonu o […]

Pretplatite se