Sinjska alka privukla brojne gledatelje, pobjednik je Ivo Zorica

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second


Foto:HTV2/HRT

Alkar Ivo Zorica je u pripetavanju osigurao pobjedu na 308. izdanju Sinjske alke. Ova viteška igra, kao i svake godine privukla je mnogo ljudi iz svih djelova svijeta. Tradicionalno, u Sinju se okupio i državni vrh, javlja HRT

Zorica je u prvoj trci pogodio “u sridu”, a isto je ponovio i u pripetavanju s Tinom Radanovićem.

Njih dvojica krenula su u završni obračun nakon što su obojica poslije tri trke imali po šest punata.

Radanović je pogodio “u jedan”, a Ivo Zorica drugi put pogađa “u sridu”. 20. je to trofej za obitelj Zorica i opet će se slaviti u Hrvacama.

Predsjedniku Republike Hrvatske i pokrovitelju 308. Sinjske alke Zoranu Milanoviću na nedjeljnom prijemu u Alkarskim dvorima uručena je Zlatna plaketa Alke.

Na poziv predsjednika Milanovića, gošća ovogodišnje Sinjske alke je mađarska predsjednica Katlin Novak kojoj je također u Alkarskim dvorima uručena zlatna plaketa Alke.

Predsjednik Viteškog alkarskog društva (VAD) Stipe Jukić je u svojem je obraćanju nazočnima istaknuo kako je Alka jedinstvena kulturna manifestacija u cijelome svijetu.

”Sinjska alka je dugo vremena bila lokalna viteška igra, ali ona je sada izrasla u hrvatski nacionalni brend pod zaštitom UNESCO-a kao svjetska nematerijalna kulturna baština”, rekao je Jukić.

On je istaknuo kako je Sinska alka ove godine započela svoju internacionalizaciju gostujući nedavno u Beču. Najavio je kako će u sklopu te internacionalizacije Sinska alka iduće godine biti predstavljena u Ženevi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Besana noć u Međimurju: Vatrogasci i volonteri osiguravaju nasipe, Mura još narasla

Foto: eMeđimurje.net.hr Međimurci su proveli još jednu besanu noć, najkritičnije je u Murskom Središću, a problemi su i u Svetom Marinu na Muri gdje žurne službe pokušavaju zaustaviti dotok vode u kuće budući da je Mura ponovo dosegla rekordan vodostaj, a Drava je imala veliki dotok vode iz Slovenije i […]

Pretplatite se