Dani Cincara 2023. počinju 22. rujna

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second
Na visoravni Kruzi gdje se nalazi Planinarski dom i poznato obitavalište divljih konja, ove se godine očekuje okupljanje velikog broja planinara svih dobnih skupina…
U povodu Dana Grada Livno, a u organizaciji Planinarskog društva “Cincar”, od 22. do 24. rujna bit će održano sedmo izdanje manifestacije “Dani Cincara 2023”.
Na visoravni Kruzi gdje se nalazi Planinarski dom i poznato obitavalište divljih konja, ove se godine očekuje okupljanje velikog broja planinara svih dobnih skupina većinom iz planinarskih društava BiH te nekoliko njih iz regije.
Prvog dana, za planinare će biti postavljeni šatori za smještaj pri Planinarskom domu Kruzi gdje je organizirano druženje uz glazbu i logorsku vatru.
Planinarenje, kako ističe organizatori, započinje 23. rujna s tri kružne ture i različitim pravcima, a kreće se s mjesta okupljanja (Trg Domovinskog rata u Livnu) preko Kruga i doma do planinskog vrha Cincara, dužine 17 km u vremenu od 7 sati.
Druga tura je jednostavnija, a namijenjena je za početnike i starije planinare te zaljubljenike divljih konja. Duga je 15 km i traje pet sati, a kreće se od Borave Glave do Planinarskog doma. Kako je najavljeno, treća tura je najkraća i kreće se od Planinarskog doma do vrha Cincara i natrag.
Dodatno, organizatori su ove godine pripremili i dječju turu koja se kreće od planinarskog doma Kruzi do planinskog vrha zvanog Gagića greda. U okviru druge rute planirana je i biciklistička tura koja se kreće od Borove Glave do Planinarskog doma. “
(…) Prošetajte i upoznate svu ljepotu i prostranstva Kruga, fotografirate divlje konje ili pojedete odličan grah i popijete pivo na našem planinarskom domu”, poručuju organizatori u pozivu.
bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dresovima iznenadio djecu s invaliditetom

Pobjedom protiv NK Omladinca iz Slavonskog Broda, Hajduk se plasirao u 1/8 finala SuperSport Kupa, a Dario Melnjak svojom lijepom gestom definitivno se plasirao u srca mališana. Dario Melnjak, jedan od najboljih Hajdukovih igrača, asistirao je za vodeći gol u utakmici Kupa protiv Omladinca u Slavonskom Brodu, a na poluvremenu […]

Pretplatite se