U Tomislavgradu održano predavanje za pčelare i veterinare

Domagoj
0 0
Read Time:53 Second

Općina Tomislavgrad, Udruga pčelara “Duvanjski vrisak” i veterinarska stanica Mrkodol -Tomislavgrad organizirali su protekloga vikenda edukativno predavanje za pčelare i veterinare.

 

Gosti predavači bili su: prof. Jozo Bagarić s Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakultetu u Mostaru i prof. dr. Ivana Tlak Gajger s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu.

Prof. Bagarić, dugogodišnji pčelar s iskustvom govorio je o pripremi pčelinjih zajednica za zimu i spremnosti pčela da dočekaju proljetni razvoj pčelinjeg legla, odnosno pčelinjih zajednica.

Prof. Ivana Tlak Gajger govorila je o bolestima pčela: varozi, američkoj gnjiloći, kao i o drugim bolestima koje utječu na pčele, njihov razvoj i djelovanje.

Na kraju su pčelari i veterinari postavljali pitanja uvaženim predavačima, a iz rasprave je konstatirano da pčelari primjenjuju neke lijekove za pčelinje bolesti iako su zabranjeni za primjenu na području BiH. Predavanje je ovo koje se za pčelare dogodilo u pravom trenutku, u mrtvoj sezoni, kada pčelari imaju mnogo više vremena za edukacije, predavanja, druženje i razmjenu iskustava, a nadamo se da ovo neće biti jedino koje će se kod nas održati dok traje mrtva sezona pčelarenja.

Miro Šumanović/protv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Žena preminula tijekom vožnje

Jedna ženska osoba preminula je oko 10:30 sati danas na magistralnoj cesti M-17 pokraj Mostara. Kako neslužbeno saznajemo, žena je umrla u autu u kojem je bila suputnik, a na vozačev poziv brzo su reagirali pripadnici hitne pomoći, no ženi nije bilo spasa ni nakon reanimacije. Još nije potvrđen službeni […]

Pretplatite se