Bošnjak i Fitschen potvrdili punu posvećenost procesu razminiranja u BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak razgovarala je s veleposlanikom Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Thomasom Fitschenom i vojnim atašeom Franz-Josefom Nolteom o razminiranju minski sumnjivih površina u BiH, kao i o nastavku jačanja suradnje s međunarodnim partnerima.

U razgovoru je konstatirana obostrana puna posvećenost procesu razminiranja i suradnji kako bi se ostvario osnovni cilj – “BiH bez mina”, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Veleposlanik Fitschen čestitao je uspješno ispunjenu obvezu uklanjanja kazetnog streljiva do 1. rujna 2023., što je bila obveza BiH sukladno odredbama Konvencije o zabrani proizvodnje, upotrebe, skladištenja i transfera kazetnog streljiva, ističući značajnu ulogu Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ministrica je najavila pokretanje procedure donošenja novog zakona o razminiranju, budući da se trenutne aktivnosti razminiranja odvijaju uz primjenu zakona donesenog prije više od 20 godina. Novi zakon, će između ostalog, unaprijediti procese razminiranja kroz jasniju regulaciju, veću transparentnost i bolju koordinaciju između relevantnih institucija.

Ističući važnost uloge međunarodnih partnera u oblasti razminiranja, kao i činjenicu da je u proteklih pet godina održan samo jedan sastanak Odbora donatora, ministrica Bošnjak je podsjetila da je do kraja godine planirano održavanje narednog sastanka Odbora donatora.

Bošnjak se zahvalila Njemačkoj na kontinuiranoj potpori koju pruža Bosni i Hercegovini u svim oblastima te istakla važnost nastavka suradnje između dvije zemlje.

 

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hrvatska ostala bez organizacije Svjetskog prvenstva u krosu

ZAGREB, 15. rujna 2023. -Svjetsko prvenstvo u atletskom krosu 2024. neće se održati u Medulinu i Puli u Hrvatskoj, objavila je World Athletics u petak na svojim službenim stranicama. FENA

Pretplatite se