Hrvatski sudac spasio život mladom nogometašu u Njemačkoj. Oživio ga je na terenu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

AMIR IKANOVIĆ, 34-godišnji sudac utakmice bavarskih U19 momčadi SG Teisbach-Loiching (Dingolfing-Landau) i TSV-FC Arnstorf (Rottal-Inn), postao je junak kad je prepoznao epileptični napadaj kod mladog njemačkog nogometaša te mu smirenom reakcijom spasio život.

“Nakon 25. minute utakmice napravio sam dogovoreni prekid zbog vrućine kako bi se igrači osvježili. Dok smo išli uzeti vodu, vidio sam kako se jedan igrač Arnstorfa srušio na igralište. Nisam oklijevao ni sekunde, pritrčao sam odmah do njega. Već je bio okružen svojim suigračima, a do njega na igralište je odmah dotrčala i njegova uplašena majka”, rekao je Ikanović za Fenix pa dodao:

“Odmah sam prepoznao da se radi o epileptičkom napadu s kojim sam se i sam borio u mladosti. Pokušao sam biti smiren, smirivao sam igračevu majku te tražio da odmah pozovu hitnu pomoć. Situacija se još više pogoršala kada je mladi nogometaš pao u nesvijest jer nije mogao disati zbog jezika koji mu je zapeo u grlu. S odgovornom osobom iz SG Teisbacha sam okrenuo igrača na leđa i započeo kardiopulmonalnu reanimaciju koja se odmah pokazala uspješnom. Oživjeli smo ga i tako smo otklonili opasnost po život prije nego što je hitna pomoć stigla na igralište u Teisbach.”

index.hr Foto: Profimedia

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Njemačka: Zapaljeno 15 Tesla automobila, šteta 500.000 eura

Automobili su zapaljeni pod okriljem noći, a odgovornost je preuzela radikalna ljevičarska udruga. U noći s ponedjeljka na utorak, u Frankfurtu se dogodio napad na automobile parkirane ispred prodajnog salona Tesle. Kako prenosi njemačka novinska agencija (dpa), u namjerno izazvanom požaru ‘nestalo‘ je ukupno 15 Teslinih električnih vozila. Zanimljivo, u […]

Pretplatite se