Ovu državu preplavili su lažni euri

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second
Konobari u kafiću u Prištini odustali su od provjeravanja jesu li kovanice od dva eura prave ili krive, budući da ih je strahovito puno krivotvoreno, a zbog kvalitete nekih gotovo je nemoguće otkriti radi li se o lažnjacima ili ne.

Na početku su svi pazili i provjeravali kovanice od dva eura, kaže konobar Endrit. On i njegovi kolege stavljali su kovanice pod svjetlo ili ih bacali na stol i provjeravali kako zvuče. Sada više to ne radimo … možda primamo pravi, a možda i lažni novac. Sve je to isto.

Količina kovanica od dva eura u opticaju je ove godine dramatično porasla, kažu vladine agencije. Kosovo i susjedna Crna Gora nisu dio eurozone, ali svejedno koriste euro. U laboratoriju u Prištini stručnjaci su u prvoj polovini godine provjerili više od 30.000 lažnih kovanica eura, u usporedbi s 4.451 u istom razdoblju lani.

Kvaliteta ide od vrlo loših do jako dobrih, rekla je Vjollca Mavriqi, radnica u laboratoriju. Ranije kovanice nisu bile magnetske kao što su sada, prije su imali problema s gramažom, ali sada posve odgovaraju pravima, dodala je.

Policija kaže da su prošle godine tužiteljima prijavili 804 slučaja krivotvorenja, a do danas ove godine 486 slučaja.

U travnju su uhitili muškarca i ženu koji su iz Sjeverne Makedonije na Kosovo unijeli 10.600 komada krivotvorenih kovanica od dva eura. Brojni Albanci na društvenim mrežama objavljuju videosnimke u kojima nude lažne kovanice za 10 do 20 posto vrijednosti pravoga eura.

www.jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zrinjski pobjedom nad AZ Alkmaarom podigao rejting BiH na UEFA listi

Sadašnji ukupni koeficijent Bosne i Hercegovine nakon velikog trijumfa Zrinjskog je 9,750 (1,5 za sezonu 2019/2020, 2,625 za 20/21, 1,625 za 21/22, 2,0 za 22/23, te 2,0 za aktualnu sezonu), Nogometaši Zrinjskog su sinoć napravili jedno od najvećih čuda bh. nogometa svladavši AZ Alkmaar u prvom kolu Konferencijske lige rezultatom […]

Pretplatite se