Švicarska produžila ograničenja za Hrvate: Pogledajte uvjete pod kojima Hrvati mogu raditi u toj zemlji

admin
0 0
Read Time:51 Second

Iznimke kod izdavanja dozvole iz kategorije L  dozvole su za rad na četiri mjeseca, koje se izdaju bez ograničenja. Isto vrijedi i za dozvole G kategorije za hrvatske prekogranične putnike.

Švicarska je odlučila produžiti ograničenje dolazaka hrvatskih radnika nakon što je njihov broj nakon liberalizacije tržišta rada bio, smatraju, prevelik. Hrvatski radnici ponovno su podložni kvotama: sljedeće, 2024. godine, bit će izdano najviše 1204 B dozvola (za rad duži od godine dana) i 1053 dozvola L kategorije (rad do godinu dana) i to po kvartalnoj distribuciji.

L i B dozvole izdaju se prema principu “tko se prvi prijavi”. Kada se dosegne ograničenje, tražena dozvola ne može se izdati do sljedećeg oslobađanja kvote. Hrvatski radnici mogu početi raditi tek nakon što dobiju potrebna ovlaštenja, napominju. Odluka je donesena nakon što su utvrdili da je krajem listopada iscrpljena cjelokupna godišnja kvota za dozvole B i 76 posto L kategorije te će stoga i 2024. za hrvatske radnike vrijediti isti maksimalni broj izdanih dozvola kao i u 2023. godini.

Večernji.ba Foto: Pixsell

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U petak počinje zima: Najduža noć i najkraći dan u godini

Zima ove godine službeno počinje u petak, 22. prosinca, ujutru u 4 sata i 27 minuta, javlja Anadolu. Prvog dana zime nastupa zimski solisticij, astronomska pojava u danu u kojem je najkraće razdoblje od izlaska do zalaska Sunca. Kalendarska zima će prema srednjeeuropskom vremenu početi u 4.27 sati i trajati […]

Pretplatite se