Povećana minimalna satnica u Njemačkoj

admin
0 0
Read Time:39 Second
Njemačka vlada formalizirala je u srijedu odluku o povećanju zakonom zajamčene minimalne plaće za 82 centa, na 12,82 eura po satu.

Prvi dio povećanja, na 12,41 euro, stupa na snagu u siječnju, a drugi početkom 2025. godine.

Ministar rada Hubertus Heil očekivano je potpisao uredbu o minimalnoj plaći prema prijedlogu mješovitog povjerenstva poslodavaca i zaposlenika za minimalnu plaću. Ukupno povećanje odgovara stopi od 6,8 posto. Predstavnici rada u povjerenstvu odbili su prijedlog i tražili veće povećanje, ali su nadglasani.

Poskupljenjem nisu zadovoljni ni neki političari vladajuće koalicije Socijaldemokratske stranke (SPD) kancelara Olafa Scholza, Zelenih i liberalnog FDP-a. Zamjenik šefa parlamentarne skupine Zelenih Andreas Audretsch rekao je za agenciju dpa da povećanje “nije ništa više od loše šale” i ocijenio da ljudi koji teško rade zaslužuju više.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Tvrtke koje su dopustile djelatnicima rad od kuće ostvarile veće prihode

Zaposlenici koje su razbjesnile naredbe naređenih o povratku na rad u uredima dugo su pokušavali uvjeriti direktore da rad od kuće donosi veću produktivnost, da pomaže u očuvanju okoliša zbog manje automobila na cesti, ali i da proširuje bazen talenata za zapošljavanje. Sada možda imaju i još jedan argument koji […]

Pretplatite se