Ispijanje omiljenog napitka – Mostarci proslavili međunarodni dan kave

admin
0 0
Read Time:59 Second
Kavu na sve načine danas su u Mostaru za posljetitelje pripremali baristi Frank kave, a Mostarci i Mostarke nisu krili oduševljenje pijuckajući omiljeni napitak.

Kavu za sve prisutne na više načina pripremali su baristi Frank kave, a najviše se pila domaća i espresso kava.

Posjetitelji su se mogli osvježiti i vodom Leda, sudjelovati u promociji aparata za kavu, uživati u slatkom corneru s okusom kafe te sudjelovati i zabaviti se u nagradnom kvizu o kavi. Inače, Međunarodni dan kave obilježava se 1. listopada, a prvi put službeno je obilježen 2015. godine u Milanu za vrijeme održavanja EXPO 2015, u organizaciji International Coffee Organization (ICO).
Kava je jedan od najpopularnijih toplih napitaka, a kavoljupci širom svijeta dnevno ga popiju čak 1.6 milijardi šalica. Kava ima snažan učinak na mozak, pospješuje izmjenu tvari u organizmu, pojačava snagu i rad srca, poboljšava krvotok u srcu, podiže krvni pritisak, povećava količinu šećera u krvi i njegovu potrošnju. Ovo piće je jako popularno u mnogim zemljama svijeta, pa tako i u BiH gdje se kava najčešće polako pije, odnosno pijucka, iako stručnjaci smatraju da kava otpušta puno više od svoje arome kada se pije u velikim gutljajima.
bljesak.info FOTO: FENA
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Izvanredno stanje u New Yorku. Oluja izazvala kolaps, stižu dramatične snimke

U NEW Yorku je proglašeno izvanredno stanje nakon što su oluje izazvale ogromne bujične poplave. Mnogi gradski sustavi podzemne željeznice, ulice i autoceste su poplavljeni, dok je najmanje jedan terminal u zračnoj luci LaGuardia jučer zatvoren. U nekim dijelovima grada palo je do 20 cm kiše.”Ovo je opasna oluja opasna […]

Pretplatite se