Oružje u bh. školama sve učestalija pojava, kako spriječiti i utjecati na mlade

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second
Oružje u školama, tema koja je opet aktualna. U srednjoj mješovitoj školi Žepče učenik je u školu donio pištolj i prijetio.

Niko nije stradao, jer pištolj nije bio napunjen. Ovaj slučaj je ponovo otvorio pitanje kako djeca odrastaju i kako spriječiti utjecaj tamne strane društvenih mreža?

U Srednjoj mješovitoj školi Žepče učenik prvog razreda gimnazije donio je vatreno oružje u razred. Navodno je imao sukob sa drugim učenikom, koji je počeo preko društvenih mreža, piše BHRT.

Sa dolaskom učionicu vidio da je pogriješio odjeljenje pošto je tu tek mjesec dana, naravno nastala panika u školi među učenicima radnicima svi smo se angažirali neki način kad je on to primijetio on je pobjegao.

Pištolj nije bio napunjen niti je tko stradao. Učenik je priveden. Policija je razgovarala s njim ali i sa svim drugim osobama koje se mogu dovesti u vezu sa događajem, govori Adil Gačić, direktor Srednje mješovite škole Žepče.

Po nalogu i uputama dežurnog tužitelja županijskog tužiteljstva ZDŽ poduzimaju se mjere i radnje na dokumentiranju kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 180 kaznenog zakona FB a u sklopu tih aktivnosti maloljetne dijete koje se se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela je zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Profesori su iznenađeni ovakvim ponašanjem dječaka, jer je bio uzoran vrlodobar učenik i nije u registru rada socijalne službe. Zbog činjenice da je sve više ovakvih događaja u školama u BiH ali i šire postavlja se pitanje kako se nasilje sa drustvenih mreža preselilo u skolske prostorije.Psiholozi kažu da na društvenim mrežama mladi provode mnogo vremena gdje usvajaju modele ponašanja, kaže Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDŽ.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Do 2050. godine Federacija će imati svega 84.000 djece mlađe od sedam godina

Ukupan broj stanovnika opada svake godine od 2002., a od 2019. godine samo je 15% stanovništva mlađe od 15 Procjene pokazuju da će do 2060. godine gotovo trećina stanovništva Bosne i Hercegovine imati 65 godina ili više, piše Večernji list BiH. Zabrinjavajuće stanje Stanovništvo se smanjuje zbog visoke razine emigracije […]

Pretplatite se