Aerodromima u Mostaru, Sarajevu i Tuzli 3,6 milijuna KM

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second
Vlada Federacije BiH donijela je danas dvije odluke o usvajanju programa utroška sredstava kojim se međunarodnim aerodromima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli dodjeljuje ukupno 3.6 milijuna KM za unaprjeđenje avioprometa.

Jedna odluka se odnosi na usvajanje programa utroška sredstava u iznosu od milijun KM iz Kapitalnog transfera „Kapitalni transferi javnim poduzećima – za unapređenje avioprometa“ Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, a koji se dodjeljuju Javnom poduzeću Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sredstva su namijenjena za nabavku sustava za otkrivanje eksploziva za ručnu prtljagu nadograđenog opcijom za automatsku detekciju oružja.

Druga odluka o usvajanju utroška sredstava odnosi se na ukupni iznos od 2.6 milijuna KM Tekućeg transfera „Subvencije javnim pod – za unapređenje avioprometa“ Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, kojom se po 1.3 milijuna KM dodjeljuju javnim poduzećima Međunarodna zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. i Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je zaduženo da vrši kontinuiran nadzor o utrošku dodijeljenih sredstava, kao i da sa javnim poduzećima potpiše ugovore kojim će se urediti način prijenosa sredstava, provedba postupka javne nabavke i izvještavanje o utrošenim sredstvima.

Javna poduzeća Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o, Zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. i Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o. dužni su kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija o utrošku ovih sredstava, a nakon utroška sredstava, najkasnije do 28.2.2024. godine su dužni sačiniti ukupni izvještaj o utrošenim sredstvima transfera i dostaviti ih Ministarstvu zajedno sa odlukama nadzornih odbora o usvajanju izvještaja.

Odluke o programu utroška ovih sredstava stupaju na snagu narednoga dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Federacije BiH, priopćeno je iz Vlade Federacije BiH.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

ATP nominirao Gorana Ivaniševića za trenera godine

Bivšeg hrvatskog tenisača, osvajača Wimbledona, Gorana Ivaniševića ATP je nominirao za trenera godine. ATP nominira a ostali treneri biraju najboljeg trenera koji je pomogao usmjeriti svoje igrače na višu razinu performansi tijekom protekle godine. Đoković će, pod Ivaniševičevim vodstvom, rekordnu osmu godinu završiti kao prvi tenisač svijeta (nakon 2011, 2012., […]

Pretplatite se