Liga prvaka: Podjela bodova u drami na Camp Nouu, pobjeda Tudorovog Marseillea, 11 golova Bayerna i Liverpoola…

Domagoj
0 0
Read Time:3 Minute, 37 Second

Nastavak četvrtog kola Lige prvaka u srijedu otkrio je nove putnike u nokaut fazu Lige prvaka. Nakon što je Manchester City osigurao promociju dan ranije, Napoli, Club Brugge i Bayern nova su imena među 16 najboljih, dok su Liverpool i Inter nadomak uspjeha.

Inter je sve do sučeve nadoknade na Camp Nou držao prolaz u nokaut fazu, ali Robert Lewandowski produžio je nade Kataloncima. Domaćini su preuzeli inicijativu u početku meča, svjesni da samo pobjeda daje realne šanse za proljeće u eliti. Žestoka partija Kataloncima se isplatila u 40. minuti kada je Dembele iskoristio dodavanje Roberta i zabio za vodstvo. Nerazzurri su ekspresno poravnali rezultat preko Barelle (50), a Lautaro Martinez (63) preokrenuo stanje na semaforu. U tom trenutku Inter je imao siguran prolaz dalje, ali Lewandowski (82) je poentirao za izjednačenje. Kratko je trajalo, jer već u 89. minuti Gosens je zabio za drugo vodstvo Intera. No, Poljak je ponovno zatresao mrežu u sučevoj nadoknadi i postavio konačan rezultat.

Za to vrijeme Bayern je prohujao Plzenom na gostovanju kod Viktorije i s 4:2 vraća se u München. Redom su zabijali Mane (10), Muller (14) te dvaput Goretzka (25, 35).

Bavarci su osigurali prolaz s 12 bodova na vrhu skupine C, dok je Interu (7) dovoljna pobjeda protiv Viktorije u idućem kolu na Meazzi. U tom scenariju, Barcelonu (3) drugu sezonu u nizu čeka Europska liga.

<br />

Standings provided by Sofascore

 

Napoli je u još jednoj golijadi savladao Ajax 4:2 i tako stigao do 12. boda u skupini A te izborio promociju u iduću fazu natjecanja. “Plavi Azzurri” na domaćem stadionu Diega Maradone nastavili su ritmom kojim su napustili Amsterdam, gdje su prošlog tjedna upisali visoku 6:1 pobjedu. Djelovalo je da bi se isti scenarij mogao ponoviti u revanšu, ali Talijani su prikočili nakon žestokog ulaska u meč.

Ajax je stradao već u početku dvoboja. Lozano (4) je glavom doveo Napoli u vodstvo, a nedugo zatim Raspadori (16) je rasporio mrežu za 2:0. Silovit udarac ljevicom vratar Pasveer jedva da je stigao ispratiti pogledom, a kamoli reagirati. Nizozemci su se potrudili ne doživjeti novi potop, u drugom dijelu smanjili su zaostatak preko Klaassena (49), no Kvaratskhelia (62) je s bijele točke vratio dva gola plusa. Istom mjerom uzvratio je Bergwijn (83), no sve Ajaxove nade srušio je Osimhen (89).

U drugoj utakmici A grupe Liverpool je preokretom slavio 7:1 na Ibroxu protiv Rangersa. Arfield (17) je doveo domaćine u vodstvo, ali krenula je golijada u režiji Redsa, prilikom koje je Salah upisao hattrick.

<br />

Standings provided by Sofascore

 

Samo nekoliko minuta nakon slavlja na Maradoni, isto je započelo i u Madridu. Club Brugge na gostovanju kod Atletica remizirao je bez pogodaka i izborio prvi plasman u nokaut Lige prvaka u svojoj povijesti. Belgijcima još uvijek nitko nije zatresao mrežu u skupini B, a najbolju šansu imao je Morata pred sam kraj ogleda, ali s dva do tri metra udaljenosti pogodio je ravno u Mignoleta. Promašaj je stigao kao potvrda da se menadžeru Simeoneu ofenzivni nogomet ipak nije isplatio, pa je Brugge od titule autsajdera postao najveće iznenađenje grupne faze LP. Hrvatski vratar Ivo Grbić susret je odgledao s klupe.

U drugoj utakmici B skupine Xabi Alonso nije se proslavio na svom premijernom nastupu u Ligi prvaka kao trener Bayer Leverkusena. Porto je s 3:0 slavio u Njemačkoj pogocima Galenoa (6) i Taremija (53, 64). Zanimljivo, vratar Porta Diogo Costa upisao je asistenciju prilikom prvog pogotka, a kasnije je obranio i kazneni udarac. Portugalci su izbili na drugo mjesto (6) iza Bruggea, dok je Atletico Madrid treći (4), a Leverkusen na začelju).

<br />

Standings provided by Sofascore

 

U D skupini Marseille pod vodstvom Igora Tudora slavio je 2:0 protiv Sportinga golovima Guendouzija (20) i Sancheza (30). Portugalci su olakšali posao hrvatskom stručnjaku zaradivši dva isključenja. Istovremeno je Tottenham porazio Eintracht 3:2. Kamada (14) je zabio za vodstvo Nijemaca, Son (20) poravnao, a Kane (28) okrenuo rezultat s bijele točke. Kazneni udarac skrivio je Kristijan Jakić. Son je ponovo zabio za plus dva, dok je gol utjehe pripao Alidouu (87). Perišić nije ulazio u igru za Spurse, koji su prvi na ljestvici (7), a u leđa im gleda Marseille (6), potom Sporting (6) i Eintracht (4).

<br />

Standings provided by Sofascore

 

Vrisak.info/protv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Srušio se pješački most, a ljudi popadali u rijeku, dvije osobe poginule

Dramatična scena dogodila se jutros oko 10 sati u blizini Manastira Jovanje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, kada je pukao viseći mostić dok su ga prelazili posjetitelji koji su krenuli ka manastiru. Čak 20 osoba je upalo u nabujalu rijeku, piše Telegraf. Kako saznaje Telegraf, jedna žena se zapetljala u most, nije […]

Pretplatite se