INKLUZIVNA MODNA REVIJA OSOBA S INVALIDITETOM

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Inkluzivna modna revija djece s poteškoćama u razvoju pod nazivom “MOGU, ZNAM, HOĆU” održana je drugu godinu za redom povodom svjetskog dana osoba s down sindromom. Njih 28 odvažno je prošetalo pistom, a ove godine obukli su narodne nošnje livanjskog kraja i zaplesali kolo.

Organizirali su je dvije livanjske udruge, roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Put u život – PUŽ“ i Marijanska vinkovska mladež u BiH (MVM).

Bio je to jedan od načina na koji su željeli skrenuti pozornost javnosti na sve osobe sa smetnjama u razvoju, a ‘Pužići’ su, od onih najmlađih u majčinom naručju do najstarijih, hrabro stali pred više od 400 posjetitelja i prezentirali modnu odjeću koju su im za tu priliku osigurale modne kuće i saloni.

Za frizure i šminku pobrinuli su se saloni, a svoj doprinos organizaciji događaja dali su i brojni sponzori. No, ništa od svega toga 30-tak djece i mladih ne bi moglo bez svojih volontera iz MVM koji su uz njih od samog osnivanja Udruge „PUŽ“.

Za neke od njih tako su se vezali da su im svojedobno i stihove napisala, a Anita Matić je sa svojom prijateljicom, volonterkom Anteom Miloloža i ove godine publici priredila posebno ‘iznenađenje’ za završni izlazak na modnoj reviji.

Prošle godine bila su to crna odjela i sunčane naočale, ovoga puta elegantne crne haljine sa šeširima i cipelama s potpeticama, kao da su tog trena izašle iz kraljevskog dvora.

Inače, volonteri iz MVM ističu kako oni jedni bez drugih ne bi bili potpuni, da ta djeca traže tako malo, a zauzvrat daju puno više. Više u prilogu:

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U Tomislavgradu će se održati državno prvenstvo u taekwondou!

Poštovani ljubitelji borilačkih sportova i svi ostali ljubitelji sporta! S velikim zadovoljstvom želimo vam najaviti najveće taekwondo natjecanje do sada, ne samo u Tomislavgradu nego u našoj županiji. Naša dva tomislavgradska taekwondo kluba “Koryo-TG” i “Buško Blato” ove godine dobili su domaćinstvo za državno prvenstvo u taekwondo-u za kadete i […]

Pretplatite se