Recept s kojim ćete napraviti najmekše buhtle

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Buhtle možete puniti pekmezom, namazom od lješnjaka, mljevenim orasima…

Uz ovaj recept garantiramo da možete napraviti odlične buhtle . Ne smijete požurivati postupak, već trebate čekati da se tijesto digne prije no što ih krenete oblikovati, a potom još jednom kad ih poslažete u kalup.

Puniti ih možete pekmezom, namazom od lješnjaka, mljevenim orasima…

Sastojci:

– 500 g brašna
– 1 suhi kvasac
– 1 jaje (M)
– 220 ml mlijeka
– 30 ml soka od naranče
– 80 g maslaca
– 75 g šećera
– 10 g vanilin šećera
– ¼ žličice soli

Priprema:

Sve sastojke najprije pripremite i izvažite. U veliku posudu uspite brašno, napravite rupu u sredini pa dodajte suhi kvasac. Prelijte ga s malo mlakog mlijeka, dobro promiješajte kako se ne bi stvorile grudice pa dodajte ostatak sastojaka. Pripazite da jaja i maslac budu sobne temperature.

Izmiksajte nastavcima za tijesto, a kad se počne odvajati od posude nastavite mijesiti rukama. Ako je potrebno, ruke malo nauljite, pa mijesite dok tijesto ne postane glatko. Premjestite u čistu nauljenu posudu, pokrijte krpom i pustite da se diže dok se ne udvostruči.

Oblikujte 12 buhtli, nadjenite ih nadjevom po želji i posložite u četvrtastu posudu obloženu papirom za pečenje. Poslužit će i kalup za tortu, ako vam ništa drugo nije pri ruci. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta, dok ne poprime lijepu smeđu boju. Kad ih izvadite iz pećnice, odmah ih premažite rastopljenim maslacem, a zatim pričekajte da se malo ohlade. Prije posluživanja ih pospite šećerom u prahu.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

FBiH: 20 milijuna KM za rješavanje stambenog pitanja mladih

Vlada Federacije BiH na sjednici u Mostaru je, na prijedlog Federalnog ministarstva financija, donijela  Odluku kojom se odobrava kredit Union banci d.d. Sarajevo iz sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2023. godinu u iznosu od 20.000.000 KM. Sredstva će se koristiti za plasiranje kreditne linije namijenjene mladima za rješavanje stambenog pitanja, […]

Pretplatite se