Bivši glasnogovornik OSCE-a Richard Medić pronađen mrtav u Mostaru

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Richard Medić ( 50), bivši glasnogovornik OSCE-a u Mostaru, pronađen je mrtav u stanu u ulici Alekse Šantića u ovom gradu, potvrđeno je za portal “Avaza”.

Kako je potvrđeno iz policije, njegovo beživotno tijelo je pronađeno u nedjelju, 23. listopada u 22.30 sati, a o tome ih je obavijestila ekipa Hitne pomoći.

Dežurni liječnik se, kako saznaje “Avaz“, nije mogao izjasniti o uzroku smrti, a nakon uviđaja na licu mjesta, a po naredbi dežurnog županijskog tužitelja urađena je obdukcija tijela.

Prema prvim informacijama, nakon obdukcije koja je jučer urađena uzrok smrti je meningitis.

Medić je bio i glasnogovornik Skupštine europskih regija (AER), a u javnosti je ostalo upamćeno to da je 2008.godine uhićeb pri pokušaju da na zgradu Berlaymont u Bruxellesu izvjesi plakat veličine 60 kvadratnih metara s natpisom “Subsidiarity is a word”.

Medić je tada za “Dnevni avaz” kazao da su ga uhitile specijalne snage belgijske policije, te da su ga u pritvoru zadržali sedam sati.

 Radilo se o kampanji AER-a, odnosno pokretu “Subsidijarnost jeste riječ” kojoj je svrha bila zahtjev uključivanja te riječi u rječnik svakog jezika.

Medić je bio i državljanin BiH, ali je rođen u Melburnu, u Australiji, gdje se i školovao. Osim u Mostaru, kao glasnogovornik  međunarodnih organizacija radio je u Prištini i u Strasbourgu, a bio je i savjetnik za digitalne strategije u institucijama EU.

U Mostaru je imao i obrt registriran na adresi stana u kojem je nađen. Zabilježeno je i to da je skočio sa Starog mosta.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Od siječnja 2023. braniteljske naknade će se uvećavati prema “švicarskoj formuli”

Od 1. siječnja 2023. godine, prvi put braniteljske naknade će se uvećavati prema rastu bruto društvenog proizvoda i potrošačkih cijena, odnosno “švicarskoj formuli”. Tako će naknade ratnih vojnih invalida, obitelji poginulih branitelja te dobitnika najvećih ratnih priznanja u idućoj godini, u odnosu na tekuću, biti za 5,5 posto više, rekao […]

Pretplatite se