Novi zakon o šumama poboljšat će upravljanje šumskim resursima

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić sastao se s predstavnicima šumsko-gospodarskih društava i federalnim šumarskim inspektorima s kojima je razgovarao o dostavljenim komentarima i prijedlozima na tekst zakona o šumama u FBiH, naveo je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću pozivajući se na priopćenje Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Ovaj sastanak, održan u sjedištu Ministarstva, nastavak je razgovora o nacrtu zakona o šumama u Federaciji BiH nakon što je prošla prva faza javne rasprave o njemu.

– Ovaj sastanak predstavlja korak naprijed u procesu oblikovanja zakonodavnog okvira koji će unaprijediti upravljanje šumskim resursima u Federaciji BiH i osigurati njihovu dugoročnu održivost. Dijelimo zajednički cilj, a to je što žurnije donošenje zakona o šumama kako bi se šumama upravljalo na odgovoran i održiv način. Ovaj zakon trebao bi biti rezultat širokih konzultacija s relevantnim stručnjacima, tijelima uprave, gospodarskim društvima, akademskom zajednicom i nevladinim sektorom – rekao je ministar Hrnjić.

Direktori šumsko-gospodarskih društava i federalni šumarski inspektori iznijeli su svoje stavove o potrebama sektora, naglašavajući važnost adekvatne podrške nadležnih tijela uprave i važnost šume kao prirodnog obnovljivog resursa. Također zastupaju tezu održivog razvoja šumarstva i ekonomsku održivost poduzeća šumarstva, kao i sprječavanje nelegalnih aktivnosti u ovoj oblasti.

Hrnjić, s prisutnim direktorima i inspektorima, istaknuo je važnost novog zakonskog okvira koji će omogućiti učinkovitije upravljanje i gospodarenje šumama, očuvanje šumskih resursa te poticanje održivog razvoja u sektoru šumarstva.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Počela isplata poljoprivrednih poticaja u FBiH

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva priopćilo je da je u tijeku obrada zahtjeva pristiglih iz županijskih ministarstava za proizvodnje iz IV kvartala prethodne godine. Pojašnjeno je da Ministarstvo kontinuirano vrši obradu zahtjeva, te ih po završetku potrebnih procedura putem trezorske aplikacije dostavlja Federalnom ministarstvu financija radi isplata krajnjim korisnicima. “Prošlog […]

Pretplatite se