U Sarajevu održana EU Povelja o malom biznisu

admin
0 0
Read Time:59 Second

Sarajevo, 20.6.2024. –U prostorijama Europe House održan je završni događaj pod nazivom „EU Povelja o malom biznisu – Politike MSP-a za potrebe MSP-a?“, a u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini / EU4DigitalSME“.

 

Ovaj projekat vrijednosti 6,1 milion EUR kojeg sufinanciraju Europska unija (EU) i Savezno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH ima za cilj stvoriti povoljno okruženje za mala i srednja poduzeća (MSP) kako bi uspješno provodila digitalizaciju i inovacijske transformacije.

 

Kako je naglašeno na događaju, u suradnji sa partnerima Regionalnog programa Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) za jugoistočnu Evropu, realizirane su brojne aktivnosti koje su imale za cilj da unaprijede okvirne politike za podršku inovacijama u malim i srednjim preduzećima (MSP) u BiH, prvenstveno u dijelu koji se odnosi na njihovu bolju usklađenost sa potrebama MSP, ali i na unapređenje provođenja i praćenja rezultata provedenih politika u ovoj oblasti.

 

Učesnicima su predstavljeni i glavni rezultati trogodišnjeg rada u oblastima poslovnih usluga za MSP te unapređenja sistema monitoringa i evaluacije u procesu izvještavanja institucija i kreatora MSP-politika.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Raste broj obitelji s troje i više djece u ŽZH

Prema podacima Ministarstva financija Županije Zapadnohercegovačke, u siječnju 2024. godine za obitelji s troje i više djece je iz županijskog proračuna isplaćeno 910.500 KM, dok je u svibnju taj iznos porastao na 931.000 maraka. Od samog početka primjene Zakona, odnosno ove demografske mjere zahvaljujući kojoj svako treće, četvrto i iduće […]

Pretplatite se