Snažno nevrijeme pogodilo sjever BiH

admin
0 0
Read Time:49 Second

Jako olujno nevrijeme pogodilo je brojne gradove u Bosni i Hercegovini. Pričinjena je materijalna šteta, a neki dijelovi BiH su i bez struje.

U Trebinju je pričinjena velika materijalna šteta.

U operativnom Centru civilne zaštite kažu da su do sada imali desetak prijava. Veliki broj stabala je srušen zbog jakog vjetra. Oštećeni su mnogi automobili.

U Kozarskoj Dubici sela još uvijek bez struje i vode

U Kozarskoj Dubici normalizirano je snabdijevanje električnom energijom, nakon prekida uslijed olujnog nevremena praćenog gradom. Ali bez struje i vode su i dalje prigradska naselja i sela, izjavila je Dijana Kondić iz Centra za informiranje Kozarska Dubica, gostujući na RTRS-u.

“Krupni grad i vjetar pričinili su štetu na objektima, automobilima, drveću, usjevima. Ekipe su na terenu i saniraju štete”, istaknula je Kondić.

Agencija za vodno područje rijeke Save izdala je danas upozorenje za moguće poplave zbog jakih padalina u brojnim dijelovima BiH, a meteorolozi najavljuju kako će se nestabilno vrijeme nastaviti i danas u većem dijelu BiH.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U BiH stigla voda iz Hrvatske koja je štetna po zdravlje

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučena izvorska voda podrijetlom iz Hrvatske u kojoj je, službenim kontrolama, vizualno potvrđena prisutnost crnog taloga na dnu boce. Kako navode iz […]

Pretplatite se