BiH uspjela vratiti milijun dolara za neisporučeno cjepivo

admin
0 0
Read Time:51 Second

Bosna i Hercegovina dobit će natrag od GAVI-ja svojih milijun dolara koje je tijekom pandemije prouzročene koronavirusom platila za cjepivo, a naručene doze nikada joj nisu isporučene, prenose u subotu lokalni mediji.

Prema pisanju banjolučkih Nezavisnih novina, Vijeće ministara BiH je, nakon višegodišnjeg spora, prihvatilo nagodbu s međunarodnom udrugom GAVI (Global Alliance for Vaccines and Imunisation) koja promiče pravo na pristupačno i pravedno cijepljenje.

BiH je nakon izbijanja pandemije posredstvom kriznog mehanizma COVAX s GAVI-jem sklopila ugovor o nabavci nešto više od 1,2 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa, no dobila je tek oko 332 tisuće doza.

Ta je zemlja morala unaprijed uplatiti cjelokupni iznos od 1,6 milijuna dolara, koliko je bila cijena naručenih doza, pa je novac za neisporučene doze do danas ostao zamrznut na računima GAVI-ja.

 

“BiH prihvaća varijantu koja obuhvaća isplatu koje je GAVI zadržao, a koja će biti umanjena za rabat na izlazne troškove proizvođača. Praktično će nagodba uključivati isplatu 1.008.651 američkih dolara”, pojasnili su iz Vijeća ministara BiH.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

TAMARA HERCEG PREDSTAVILA IZLOŽBU ART MUST GO ON ŠIROKOBRIJEŠKOJ PUBLICI

Akademska slikarica Tamara Herceg predstavila je u četvrtak domaćoj publici 19. samostalnu izložbu pod nazivom “Art Must Go On”, u 19 sati u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu. Pljuskovi boje naneseni preko debelih slojeva lijepljenog pa potom struganog papira doprinose ekspresivnosti koja karakterizira novi ciklus slika Tamare Herceg. Art Must […]

Pretplatite se