Sastanak Predsjedništva HDZ-a BiH i Predsjedništva HDZ-a RH održan u Splitu

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

Čović je naglasio da je suradnja između dviju stranaka ključna za ostvarenje zajedničkih ciljeva te je istaknuo kako će HDZ Bosne i Hercegovine nastaviti raditi na poboljšanju životnih uvjeta Hrvata u Bosni i Hercegovini uz podršku Republike Hrvatske

Raditi na aktivnostima koje će dodatno ojačati europsku perspektivu Bosne i Hercegovine, bilateralne odnose BiH i Republike Hrvatske, kao i inzistirati na donošenju pravednih rješenja kojima bi se u potpunosti zaštitila ustavna pozicija Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH ključne su teme o kojima su danas u Splitu razgovarali članovi užeg Predsjedništva HDZ-a BiH i Predsjedništva HDZ-a RH, dviju stožernih stranaka u hrvatskom narodu, piše Večernji list BiH.

Sastanak je okupio članove predsjedništava obiju stranaka kako bi razgovarali o aktualnim političkim i društvenim temama s posebnim naglaskom na jačanje suradnje i unaprjeđenje položaja Hrvata u BiH. Tijekom sastanka raspravljalo se o nizu tema koje su od ključne važnosti za obje stranke i hrvatski narod. Posebno je naglašena potreba za daljnjim jačanjem suradnje između HDZ-a RH i HDZ-a Bosne i Hercegovine, koja se temelji, prije svega, na zajedničkom cilju poboljšanja životnih uvjeta te zaštiti prava Hrvata u Bosni i Hercegovini.

 

– Ojačavanje bilateralnih odnosa BiH i RH i EU perspektive BiH, kao i ubrzanje razvoja BiH su prioriteti. Nastavljamo raditi na zaštiti prava Hrvata – naglasio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u objavi na društvenim mrežama.

Sastanak poput ovoga jedan je od načina na koji se osnažuje politička suradnja ne samo dviju stranaka već, u konačnici, i dviju država, a što je osobito bitno u kontekstu potpore koju Republika Hrvatska, odnosno Vlada RH na čelu s premijerom Plenkovićem pruža Bosni i Hercegovini na njezinu europskom putu.

Uz političku podršku, Hrvatska je i ključni ekonomski saveznik Bosni i Hercegovini. Ilustracije radi, obujam vanjskotrgovinske razmjene koji doseže 8 milijardi maraka jasno upućuje na činjenicu da obje zemlje imaju koristi od takvih odnosa, a što se onda reflektira i na porast životnog standarda.

Realizacija projekata

Istodobno, Hrvatska i BiH dijele iskustva i znanje u realizaciji projekata koji se financiraju sredstvima Europske unije, a na planu tehničke podrške Hrvatska je spremna ponuditi svoja iskustva za pisanje projekata, a što će biti od iznimnog značaja za učinkovitije privlačenje sredstava iz fondova Europske unije. Naravno, izravnu pomoć Hrvatska realizira kroz podršku projektima od interesa za hrvatski narod u BiH, iznosi kontinuirano rastu, a od realizacije projektnih aktivnosti koristi imaju svi žitelji BiH, neovisno o tomu kojem konstitutivnom narodu pripadaju, odnosno u kojem dijelu zemlje žive.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ministrica Katić potpisala ugovore s predstavnicima županija za sanaciju i rekonstrukciju cesta

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić u ponedjeljak je u Mostaru potpisala Ugovore s predstavnicima županija, odnosno županijskih direkcija za ceste, gradova i općina u Federaciji Bosne i Hercegovine o dodjeli sredstava, za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju regionalnih i lokalnih cesta, te gradskih ulica. Korisnici su ispunili uvjete Javnog […]

Pretplatite se