Buduće liderke, uključujući i one iz BiH, vodit će Europu kroz digitalno doba

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

Irma Salkić koja je nedavno završila studij elektrotehnike u Sarajevu predstavljala je Bosnu i Hercegovinu, ali i preostalih pet država zapadnog Balkana na četvrtom izdanju Ljetne škole za žensko liderstvo u digitalnom dobu Europske akademije za liderstvo, Huaweijevog programa osmišljenog za osnaživanje mladih voditeljica da napreduju i vode Europu u uključivu i održivu digitalnu budućnost.

-Odlučila sam se prijaviti prvi put i izabrana sam kao najbolja kandidatkinja za šest zemalja zapadnog Balkana. Mislim da se mnogo toga vrijednog može naučiti izvan klasične učionice i da ta znanja mogu biti puno vrijednija i značajnija u profesionalnom razvoju. Ovo iskustvo mi je to samo potvrdilo. Mislim da je umrežavanje najvažnija karika ovog događaja, kao i inspirativni, uspješni ljudi, ljudi od kojih se može puno toga naučiti, kaže Irma Salkić koja u ženskom liderstvu vidi i budućnost Bosne i Hercegovine, jer upravo su žene, kaže, lideri u društvu, bilo da je riječ o biznisu ili politici.

Osim Irme, još 28 studentica, koje predstavljaju svaku od 27 država članica EU-a i Ukrajinu, sudjelovalo je u četvrtom izdanju projekta Europske akademije za liderstvo. One dolaze iz različitih sredina, uključujući inženjerstvo, medicinu, humanističke i društvene znanosti, ali ujedinjuje ih želja da naprave razliku.

Berta Herrero, direktorica Europske akademije za liderstvo i voditeljica odjela za raznolikost, pravednost i inkluziju u Huawei Europe, kaže da buduće liderice trebaju biti arhitektice budućnosti u kojoj tehnologija služi čovječanstvu.

-Postoje oblasti u kojima žene tradicionalno nisu bile prisutne i želimo prevladati tu podjelu te da tehnologija u budućnosti pruža jednake mogućnosti ženama i muškarcima, ali isto tako svim ljudima bez obzira na etničku, rasnu ili bilo koju drugu pripadnost.

Navodi i primjer Rine Bogdanović iz Hrvatske koja radi fantastičan posao u biomedicini i ne bi je čudilo, kaže Herrero, da jednog dana Rina dobije i Nobelovu nagradu.

Osim ove specifične edukacije za studentice, Europska akademija za liderstvo posebno je fokusirana na žene iz ruralnih područja, kojima također kroz posebne programe usavršavanja nastoje pomoći da zauzmu odgovarajuće mjesto u modernom i tehnološki sve naprednijem društvu.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

KUPRES: Gradi se Sportsko-rekreacijski centar

U Kupresu se gradi sportska građevina čija je namjena postati važno sjedište sporta, rekreacije i općenito vanjsko mjesto druženja, zabave i društvenog života toga grada. Riječ je o Sportsko-rekreacijskom centru koji niče u gradskoj zoni, u Vukovarskoj ulici. Inicijator i pokretač projekta je Općina Kupres, uz financijsku potporu Federalnog ministarstva […]

Pretplatite se