DIREKTOR ZRAČNE LUKE MOSTAR “Ove godine pokrenuti ćemo šest novih aviolinija”

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Rijeka turista u Mostaru je postala svakodnevica. Pozitivan trend je da broj noćenja raste, a tome su doprinijele i aviolinije koje prometuju na Međunarodnoj zračnoj luci Mostar.

Direktor mostarske zračne luke Marko Đuzel najavio je za N1 i nove linije.

“Broj turista je povećan i oni se sada zadržavaju i nekoliko noći – uveliko zahvaljujući aviolinijama i mostarskom aerodromu.

“Inače kada se uvodi nova linija potreban je određeni period uhodavanja kao što je bilo s linijom za Zagreb koja je tek ove godine došla do očekivanih brojki. Beograd je preskočio taj period uhodavanja i popunjavanje zrakoplova od 108 mjesta je na 80 posto, u ljetnom periodu zadnjih mjesec dana je preko 90 posto i možemo reći da je linija najuspješnija”, naveo je Đuzel.

Od 100 putnika na toj liniji preko 50 posto su turisti iz cijelog svijeta, a 50 posto domaće stanovništvo. Đuzel otkriva da planiraju još šest novih aviolinija.

“Sama činjenica da ćemo ove godine imati 40.000 putnika, broj noćenja se povećao i na dvije-tri noći. Prije je to bila jednodnevna destinacija.

Nastavlja se razvoj. Razvijanje letova za dijasporu, letova za turizam i treći segment za vjerski turizam – Međugorje. U narednih 7 dana raspisat ćemo javni poziv da jednu aviokomapniju baziramo u Mostaru da otvori još šest destinacija. Prioritet su Skandinavija i Istanbul te pojačavanje Njemačke”, otkrio je Đuzel

S ponosom ističe kako ove godine nisu imali niti jedan otkazan let te da nisu imali nikakvih problema u radu s aerodromom.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ljubuški uvodi besplatno otvaranje obrta u roku 24 sata

Grad Ljubuški će nakon Travnika postati drugi Digital Tax-Free City u Bosni I Hercegovini, objavio je ekonomist Faruk Hadžić. Kako je naveo, ovaj koncept je u potpunosti usuglašan na nedavnom sastanku sa gradonačelnikom Vedranom Markotićem. To u praksi znači da će u Ljubuškom će od polovice rujna za većinu djelatnosti […]

Pretplatite se