Budućnost na ulicama gradova širom svijeta: Stiže prvi bh. električni skuter

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Sljedeći tjedan u Sarajevu će biti predstavljen prototip prvog bh. električnog skutera iza kojeg stoji kompanija CORE. Kao spoj urbanog stila življenja i vrhunske tehnologije, ovo prevozno sredstvo predstavlja budućnost na ulicama gradova širom svijeta.

CORE inženjeri, kako tvrde iz kompanije, stoje iza desetina rješenja u auto industriji za premium brandove kao što su Rolls Royce, Maserati, Porsche, BMW, MINI, Bentley, Mercedes-Benz, a sada su razvili koncept električnog skutera čiji su svi dijelovi proizvedeni u Bosni i Hercegovini, piše Biznisinfo.

 

Električni skuter predstavlja pravo pametno rješenje za urbano okruženje zahvaljujući samo nekim od tehničkih osobina kao što je otključavanje i paljenje pomoću koda, povezivanje s mobilnim telefonom ili tabletom vozača ili s internetom, tehnologija ekrana osjetljivog na dodir.

U ovisnosti od postavki skuter će se moći kretati maksimalnom brzinom do 110km/h, a domet će mu biti do 100 kilometara.

Punjenje će biti moguće kući/na poslu pomoću obične utičnice na izmjeničnu struju od 110V-220V, kao i na javnim stanicama za punjenje.

CORE od 2011. sa uredima u Sarajevu, Minhenu, a odnedavno i u Dubaiju uspješno djeluje u oblasti razvoja i konstrukcije automobila, što podrazumijeva njihov interijer i eksterijer i to od samog koncepta pa do serije. Također, kompanija bilježi uspjeh i u uslugama iz oblasti softvera i informatike.

Električni skuter bit će predstavljen 20. kolovoza, 2024. na Festivalskom trgu, a događaj će uveličati i Nina Badrić.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

SKB Mostar: Zalihe krvi su na rezervi, pozivaju građane na humanost

Trenutno su zalihe krvi na minimumu, zbog čega je Transfuzijski centar uputio poziv svim darivateljima da dođu i daruju krv, kako ne bi došlo do odgađanja operativnih zahvata, ali i ugrožavanja života pacijenata. Hitan poziv javnosti upućen je iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Zalihe krvi su na minimumu, zbog čega […]

Pretplatite se