”Lijek” bez dozvole prodaje se i u Mostaru

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second
”Na tragu sam prijevare u vezi ‘lijeka’ kolagen, a koji je prodan mojoj majci.
Na njemu ne postoji kod dozvole za stavljanje lijeka u promet, a ciljana skupina ljudi kojima se prodaje ovaj kolagen ‘lijek’ su uglavnom korisnici iznad 60 godina”, ispričala nam je čitateljica, koja je željela i druge građane upozoriti na mogućnost prijevare na području Mostara.
Ona tvrdi da se radi o trgovini supstancom čiji sastav nije poznat, te da postoji mogućnost posljedica po zdravlje. Kako kaže, potencijalne žrtve prvo dobiju telefonski poziv s broja 062 366 395 iz navodnog Centra za zdravlje koji prema njezinim riječima ne postoji.
Kaže i da pozivatelj tvrdi kako ZZO refundira iznos plaćenog kolagena, a prilikom dostave vam proizvod naplate u gotovini, te ”zatraže potpis”. ”Na pitanje o adresi Centra i ID broju spuste slušalicu”, navodi čitateljica, te dodaje:
”Dostavljač dođe odmah po pozivu, naplati 65 KM u gotovini, te zatraži potpis. U saznanju sam da se već neko vrijeme odvija trgovina ove supstance na području grada Mostara. Uvoznik koji je na pakovanju naveden za Republiku Hrvatsku je trajno zatvoren, a uvoznik koji je naveden za BiH ne postoji u registru.”
Čitateljica ističe i da se broj pozivatelja može pronaći na OLX platformi gdje stoji da se ”prodaju dijelovi za motore i trimere”. Jointace kolagen koji se prodajte putem telefona.
Činjenica je i da ”Jointace” kolagen zaista postoji, te ga je moguće kupiti u ljekarnama, ali ne u ovakvom pakiranju, niti u sastavu koji je naveden. Budući da se radi o trgovini neutvrđenom supstancom, čitateljica apelira da građani ne kupuju kolagen ”Jointace” u ovom pakiranju bez dozvole za stavljanje lijeka u promet. ”O ovome sam obavijestila i Ured ombudsmana za zaštitu potrošača”, poručuje.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Trend rasta reinvestirane zarade postojećih poduzeća sa stranim investicijama

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH), objavila je rezultate statističkog istraživanja prema kojem su izravne strane investicije u Bosnu i Hercegovinu u 2023. godini iznosile 1,89 milijardi KM. Tokovi izravnih investicija u 2023. godini su za 378 milijuna veći nego u prethodnoj, 2022. godini, kada su iznosile 1,52 milijardi KM. […]

Pretplatite se