U najavi nova poskupljenja hrane

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

U Bosni i Hercegovini radnici odavno ne mogu živjeti od prosječne, a posebno od minimalne plaće. Iz sindikata su u proteklom razdoblju upozoravali da radnici ne mogu zaraditi novca onoliko koliko im je potrebno za normalan život mjesec dana. Mala primanja i vrtoglavi rast cijena proizvode sve više siromašnih, a to se može najbolje vidjeti pred javnim kuhinjama gdje su redovi svaki dan sve duži. Kiše koje su pred ovogodišnju žetvu pšenice zadesile Europu umanjile su rod i kvalitetu ove žitarice, što će se odraziti na njezinu cijenu, piše srpskainfo.com.

 

Zbog toga bi, kako kažu poljoprivrednici, moglo doći do poskupljenja pšenice. Upozoravaju da će se to najvjerojatnije odraziti i na cijene brašna te pekarskih proizvoda. – Kiše su u Europi pred žetvu narušile prinos, ali i kvalitetu pšenice koju uvozimo. To znači da možemo očekivati njezino poskupljenje. Dobro je to što su u Rusiji i Ukrajini zabilježeni dobri prinosi, u smislu da neće biti nestašice – kaže za Srpskainfo predsjednik Saveza udruga poljoprivrednih proizvođača RS-a Stojan Marinković.

Prema njegovim riječima, ako dođe do poskupljenja pšenice, za očekivati je i rast cijena brašna te proizvoda od brašna. – Naravno da će mlinsko-pekarska industrija pratiti događanja oko cijena pšenice te u cijene svojih proizvoda ukalkulirati njezino poskupljenje – ističe Marinković. Pekari tvrde da zasad nema naznaka o poskupljenju pekarskih proizvoda. – Posljednje poskupljenja, i to neznatno, dogodilo se oko Nove godine, kada je povećan minimalac – kaže za Srpskainfo predsjednik Udruge poslodavaca poljoprivrede i pekarske industrije RS-a Saša Trivić.

Večernji list

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

FBiH 350 milijuna maraka od poreza

Rast prikupljenog izravnog poreza u Federaciji koji se bilježi u posljednjem razdoblju upućuje na obnovljenu ekonomsku aktivnost poslovnih subjekata u tom entitetu, a dobre brojke prati i rast broja zaposlenih, i to za više od 6 tisuća kada uspoređujemo stanje na kraju srpnja ove u odnosu na proteklu godinu, piše […]

Pretplatite se