Nevrijeme u Dalmaciji: Potopljeni automobili

admin
0 0
Read Time:49 Second
Kišno nevrijeme praćeno grmljavinom zahvatilo je dijelove Dalmacije.
Prema prvim informacijama, čini se kako je najgore bilo u Dubrovniku, gdje su obilne padaline izazvale probleme u prometu. Niz vozila završio je pod vodom.
Potopljene su i kuće te ugostiteljski objekti. Dubrovački vjesnik piše kako je i potopljen i Stradun, ali to ne smeta turistima, koji hodaju kroz duboku vodu.

Nakon niza toplinskih valova i temperatura koje su prelazile 30 stepeni, ponedjeljak je donio iznenadne jesenske uslove. Jaka kiša zahvatila je Makarsku, a najteže pogođeni dijelovi bili su Vukovarska ulica i Obala kralja Tomislava, gdje su vozači morali prolaziti kroz poplavljene ceste. Prema dostupnim podacima, palo je čak 40 litara kiše po kvadratnom metru, što je dovelo do kratkotrajnih poteškoća u prometu.

Meteorolozi predviđaju da će se vremenski uslovi stabilizirati u narednim danima, ali vozačima se savjetuje oprez zbog mogućih zaostalih voda na putevima.

Meteorolozi predviđaju stabilizaciju vremenskih uslova narednih dana, ali se vozačima savjetuje oprez zbog mogućih zaostalih voda na putevima.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Povećanje za 10,9 %: BiH za sedam mjeseci posjetilo više od milijun turista

Bosnu i Hercegovinu je u sedam mjeseci (siječanj-srpanj) ove godine posjetilo 1.059.806 turista (stranih 749.672 i domaćih gostiju 310.134), što je za 10,9 posto više u odnosu na isti period prošle godine. Broj dolazaka domaćih turista u tom periodu viši je za 1,9 posto, dok su strani turisti ostvarili 15,1 […]

Pretplatite se