Održana žurna sjednica Doma naroda PS BIH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Zbog nemogućnosti održavanja redovite sjednice Doma naroda PS BiH, jer izaslanici iz Kluba Bošnjaka ne prihvaćaju raspravu o Prijedlogu zakona o Ustavnom sudu BiH, predsjedatelj Dragan Čović sazvao je žurnu sjednicu.

Na dnevnom redu našlo se dvadeset točaka, među kojima se ističu ratifikacija važnih međunarodnih sporazuma i usvajanje strateških dokumenata bitnih za europski put Bosne i Hercegovine.

Na sjednici je jednoglasno usvojen Strateški plan ruralnog razvoja BiH, a potvrđeni su i članovi Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Također, prihvaćen je Prijedlog odluke o imenovanju novih članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Sjednica je započela minutom šutnje za sve stradale u nedavnim poplavama u Bosni i Hercegovini, a rasprave su se nastavile u mirnom tonu, iako su na početku izaslanici SNSD-a napustili sjednicu zbog dolaska novog izaslanika. Naime, Nenad Vuković iz SDS-a položio je svečanu prisegu kao novi član Kluba Srba, zamijenivši Snježanu Novaković Bursać iz SNSD-a, čime SNSD sada ima tri, umjesto četiri izaslanika u Domu naroda. Ova promjena rezultat je žalbenih postupaka nakon posljednjih općih izbora.

Najveće nesuglasice u radu Doma naroda izaziva Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH, koji predviđa odlazak stranih sudaca, a koji je predložio izaslanik iz Kluba Srba Želimir Nešković. Klub Bošnjaka odbio je sudjelovati u redovitoj sjednici zbog ove točke, dok je prijedlog zakona kritiziralo i Američko veleposlanstvo u BiH. Situacija ostavlja otvorenim pitanje hoće li ovo izazvati nove probleme u radu Doma naroda u nadolazećim sjednicama.

 

RTVHB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

BiH: Promet trgovine na malo u porastu

Da je tržište maloprodaje u BiH prostor koji ostavlja mjesta za nove kompanije potvrđuje i novi poslovni potez jedne od najvećih i najuspješnijih domaćih kompanija Hifa Petrol Holding. Jedna od njegovih firmi Mon Ami d.o.o. Sarajevo ove jeseni je otvorila prvi supermarket Ami u Zenici, i to je samo početak. […]

Pretplatite se