SUM i Nacionalno sveučilište za umjetnost u Bukureštu potpisali sporazum o suradnji

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Sveučilište u Mostaru potpisalo je sporazum o akademskoj suradnji s Nacionalnim sveučilištem za umjetnost u Bukureštu (Universitatea Națională de Arte București – UNArte). Ova suradnja otvara nove mogućnosti za razvoj i obogaćivanje akademskog i umjetničkog polja na obje strane.

Nacionalno sveučilište za umjetnost u Bukureštu, osnovano 1864. godine, najstarija je i vodeća institucija u Rumunjskoj za obrazovanje u području umjetnosti. Sa svojih više od 1500 studenata, pokriva ključne grane likovnih umjetnosti, primijenjenih umjetnosti, kao i povijesti i teorije umjetnosti. Sveučilište je organizirano kroz tri fakulteta – Fakultet likovnih umjetnosti, Fakultet primijenjenih umjetnosti i dizajna te Fakultet povijesti umjetnosti, pri čemu nudi programe na preddiplomskoj, diplomskoj i doktorskoj razini s ukupno petnaest odjela.

Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Mostaru i Nacionalnog sveučilišta za umjetnost u Bukureštu obuhvaća niz aktivnosti usmjerenih na jačanje veza između dviju institucija. Među predviđenim aktivnostima su razmjena nastavnika, tehničkog i administrativnog osoblja, kao i studenata. Suradnja također uključuje razvoj novih studijskih programa, zajedničko provođenje istraživačkih projekata, te organizaciju kulturnih događanja, konferencija i drugih aktivnosti koje su od zajedničkog interesa za obje strane.

Ovaj sporazum predstavlja izniman kulturno-umjetnički značaj, omogućujući međusobno obogaćivanje ne samo na akademskom, već i na kulturnom planu. Otvorit će prostor za nove kreativne projekte, razmjenu ideja te dodatno poticati razvoj studijskih i istraživačkih programa, čime će obje institucije pridonijeti unapređenju umjetničkog obrazovanja i stvaralaštva na međunarodnoj razini.

 

Ljubuški IKS portal

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

ODLUKA Utorak u Jablanici Dan žalosti

Općinski stožer civilne zaštite općine Jablanica na današnjoj sjednici donio je Odluku kojom se 15. listopada 2024. godine proglašava Danom žalosti na području općine Jablanica zbog žrtava poplava i klizišta, kojima će se u utorak, 15. listopada, klanjati kolektivna dženaza na haremu Jasen. Dan žalosti se obilježava obveznim isticanjem zastava […]

Pretplatite se