Iznad Čapljine snimljen komet viđen posljednji put prije 80.000 godina!

admin
0 0
Read Time:32 Second

Nevjerojatan prizor zabilježen je večeras nad Čapljinom, točnije Trebižatom. Kometa Tsuchinshan – ATLAS (A3) posljednji put zabilježena u zemljinoj orbiti prije 80.000 godina, zabilježena je iznad Čapljine!

Prizor je zabilježila Facebook stranica Hercegovina Meteo.

Jasno je vidljiv i rep komete, koji je obično uzrokovan sunčevim zračenjem koje ”gura” čestice s komete te se proteže u suprotnom pravcu od Sunca.

Rep komete Tsuchinshan-ATLAS (A3), kao i većina repova kometa, sastoji se od dva glavna dijela – jonskog repa i repastog praha.

Kometin rep je zapravo rezultat složenih fizikalnih procesa koji uključuju interakciju čestica iz jezgre komete i sunčevog zračenja, stvarajući spektakularan prizor vidljiv sa Zemlje.

 

Čapljinski portal

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Djevojka (16) u Sarajevu umrla nakon vađenja zuba

Šesnaestogodišnja tinejdžerica preminula je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon komplikacija koje su uslijedile nakon operacije vađenja zuba. Tragičnu vijest potvrdio je član obitelji preminule djevojke za Dnevni Avaz. Prema dostupnim informacijama, djevojka je sa svojim roditeljima potražila liječničku pomoć zbog problema sa zubom. Nakon što joj je […]

Pretplatite se