Policajci u uniformama pljačkali migrante

PROTV
0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Afganistanci koji su bili žrtve oružane pljačke u Banja Luci izjavili su tijekom istrage da su svi razbojnici bili u policijskim uniformama, saznaje Srpskainfo.

Prema navodima migranata, dvojica policajaca koji su ih izveli iz kafića nisu bili maskirani, dok su oni koji su ih sačekali u mraku sa automatskim puškama imali fantomke preko glave, a bili su u policijskoj uniformi, piše Srpskainfo.

Žrtve razbojništva za koje se vezuju policijski službenici u Banja Luci svoj iskaz su dali u nazočnosti prevoditelja. Zanimljivo je da se radilo o prevoditelju turskog jezika.

Okružni sud u Banja Luci odredio je pritvor policijskim službenicima Bojanu Stankoviću (24) i Milošu Bajiću (23) zbog sumnje da su 7. studenog u večernjim časovima izvršili razbojništvo nad četvoricom migranata iz Afganistana i ukrali im 700 eura.

U razbojništvu su kako je to navedeno iz banjalučkog tužiteljstva, sudjelovale još dvije osobe, čiji identitet za sada nije utvrđen.

Upravo je ovaj detalj o nepoznatim počiniteljima bio presuda da osumnjičeni policajci završe iza rešetaka.

Podsjetimo, još uvijek nije rasvijetljeno razbojništvo nad migrantom iz Irana koji je prije dvije godine prijavio da su ga u Banja Luci također opljačkali policajci i ukrali mu sve što je imao.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za razbojništvo koje je stavljeno na teret policajcima iz Banja Luke, zaprijećena je maksimalna kazna do 15 godina zatvora.

Policijska uprava Banja Lluka tek jučer se oglasila o cijelom slučaju navodeći uz inicijale, da je protiv osumnjičenih pokrenut disciplinski postupak i da će biti udaljeni sa posla.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Usklađeni nastavni programi na medicini u Mostaru i Hrvatskoj

Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Hrvatska liječnička komora potpisali su okvirni sporazum o suradnji koji će omogućiti lakše nostrificiranje diploma studentima koji diplomiraju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, piše Večernji list BiH. Nostrifikacija diploma Ugovor koji su potpisali dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Ćavar i predsjednik […]

Pretplatite se