Poznato kada bi trebala biti završena sanacija pruge u Jablanici

admin
0 0
Read Time:52 Second

Željeznice FBiH (ŽFBiH) poduzimaju svakodnevne aktivnosti u vezi sa sanacijom pruge i pružnih postrojenja na dionici Ostrožac – Grabovica kod Jablanice, gdje je tijekom nedavnih katastrofalnih poplava i odrona uništena pruga na dužini od 17 kilometara, što je dovelo do potpune blokade željezničkog prometa na relaciji Sarajevo – Čapljina – Sarajevo.

U Željeznicama FBiH procjenjuju da će trebati minimalno dva do tri mjeseca za uspostavu željezničkog prometa na dionici pruge Donja Jablanica-Grabovica, gdje su najveća oštećenja na pruzi. Sredstva za obnovu pruge osigurat će Vlada FBiH u skladu sa Zakonom o Željeznicama FBiH i Zakonom o financiranju željezničke infrastrukture i sufinanciranju putničkog i kombiniranog prometa.

Željeznice FBiH su formirale povjerenstvo u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa koja je svakodnevno na terenu i utvrđuje štetu. Procjenjena šteta na pruzi iznosi oko pet milijuna KM. “Željeznice FBiH su u stalnom kontaktu s Vladom FBiH i resornim ministarstvom u cilju iznalaženja rješenja kako bi se u što kraćem razdoblju pristupilo obnovi oštećenog dijela pruge”, kazali su Feni iz poduzeća Željeznice FBiH, piše radiosarajevo.ba.

 

 

Večernji list

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Picerija u Njemačkoj prodavala pizzu s kokainom kao prilogom

Picerija u njemačkom gradu Düsseldorfu uhvaćena je u isporuci nečega mnogo većeg od pečenog tijesta sa sirom. Prema navodima njemačke policije, restoran je isporučivao pizze s kokainom kao prilogom, naveden u meniju kao “pizza br. 40”. – To je bila jedna od najprodavanijih pizza – rekao je njemački policijski službenik. […]

Pretplatite se