Prvi grad u BiH koji je zabranio traktore, quadove i slična vozila

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Na prometnicama u užem gradskom jezgru Sanskog Mosta prekjučer su postavljeni prometni znakovi kojima se zabranjuje promet traktorima i drugim radnim strojevima.

Kako saznaju Nezavisne novine, radi se o inicijativi koja se prvenstveno odnosi na promet takozvanih quadova, koji se registriraju kao traktori, ali i drugih vozila koja spadaju u ovu kategoriju. Odluka je donesena od strane Općinskog povjerenstva za promet, a na inicijativu Policijske stanice Sanski Most. U proteklom periodu, a posebno tokom ljeta, policija je zaprimila veliki broj pritužbi građana koji su se žalili na obijesnu vožnju vozača quadova kroz centar grada, pa su pokrenute aktivnosti da se ova pojava koliko-toliko suzbije.

Zabrana prometovanja ovim i ostalim radnim vozilima odnosi se na uže gradsko područje, a treba istaknuti kako je u posljednje vrijeme sve više prometnih nezgoda na području Unsko-sanske županije u kojima sudjeluju vozači spomenutih četverotočkaša, te se policija odlučila pooštriti kontrolu takvih vozila.

Prema policijskim saznanjima, veliki broj takvih vozila je u upotrebi, a da pri tome uopće nisu registrirana. – U posljednje vrijeme imali smo prijavljene nezgode sa povredama, lakšim i težim, a prije izvjesnog vremena i jedan smrtni slučaj u Cazinu – istaknuo je Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a USŽ.

Ovakva vozila su većini vozača velika nepoznanica, a zbog nepoznavanja njihovih karakteristika, propisa i pravila događaju se nesreće. Njihovo korištenje je često u suprotnosti sa zakonima,  jer se često događa da quadovima upravljaju osobe bez položenog vozačkog ispita, pa čak i maloljetnici.

– Ono što naše građane zanima jeste da se oni registriraju i za kretanje po prometnicama, kao i nekategoriranim putevima. Njihova registracija se podvodi pod radni stroj, odnosno traktor – dodaje Beganović. Quadovi se najčešće koriste kao adrenalinska vozila za vožnju po nepristupačnim terenima,  najčešće je to slučaj na popularnim planinskim lokacijama gdje dolazi do nesreća, često i s fatalnim posljedicama.

 

Vožnja quadovima je posljednjih godina postala veoma popularna i sve ih je više, a mnogi se počinju baviti i njihovim iznajmljivanjem, pa je takvih vozila sve više u ovdašnjem prometu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Istraga zbog višemilijunskih malverzacija oko uzgoja svinja

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv devet hrvatskih državljana i jedne pravne osobe zbog sumnje da su počinili subvencijsku prijevaru u vrijednosti preko 9 milijuna eura i krivotvorili službene isprave. Na zahtjev EPPO-a, Policijska uprava međimurska danas je uhitila svih devet osumnjičenika. Kako doznaje Jutarnji […]

Pretplatite se