Zlatko Dalić među pet katolika koji su obilježili 2022. godinu

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

Katolička informativna agencija ACI Prensa uvrstila je izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića među pet katolika koji su obilježili 2022. godinu, a čiji bi postupci mogli poslužiti drugima kao primjer.

ACI Prensa sa sjedištem u Limi, glavnom gradu Perua, stavila je 56-godišnjeg Dalića na prvo mjesto u svom izboru objavljenom u petak.

“Ne samo da je pod njegovim vodstvom reprezentacija Hrvatske dosegnula treće mjesto na Svjetskom prvenstvu nego je poznat i po tome što uvijek u džepu nosi krunicu koju moli prije svake utakmice”, izvijestila je ta agencija.

Pritom je navela i riječi Zlatka Dalića koji je prije dva tjedna s hrvatskom reprezentacijom osvojio brončanu medalju na prvenstvu u Katru.

“Sve što sam ostvario u životu i karijeri jest zahvaljujući Bogu”, rekao je za ACI Prensu. “Vjernik sam čitav život i tako odgajam djecu. Nastojim ići na misu svake nedjelje”, dodao je.

Na drugo mjesto uvršten je 36-godišnji američki glumac Shia LaBeouf koji je sudjelovao u trima filmovima o Transformersima. On je u kolovozu 2022. godine prešao na katolicizam dok je snimao film “Sveti otac Pio” u kojem je imao ulogu tog talijanskog sveca.

LaBeouf je tijekom jednog intervjua izjavio da ga je taj film odveo prema Crkvi jer mu je prvotno jedini motiv za sudjelovanje u filmu bio probitak u karijeri.

Gad Elmaleh, 51-godišnji francuski glumac, u studenom se preobratio sa židovstva na katolicizam. Elmaleh, uvršten na treće mjesto, u svom novom filmu “Ostani još trenutak” govori o približavanju katoličkoj vjeri.

Irma Garcia bila je 48-godišnja učiteljica, praktična vjernica, ubijena u svibnju u pucnjavi u osnovnoj školi u Texasu, u Sjedinjenim Državama. Braneći svoje učenike suprotstavila se ubojici.

Policajci su pronašli Irmu kako “u naručju drži djecu štiteći ih do posljednjeg daha”, bio je izjavio njen nećak za novine The New York Times.

Isabel Cristina Mrad Campos, poznata kao “Maria Goretti de Brasil” ovaj mjesec je proglašena blaženom. Ta Brazilka imala je 20 godina kada ju je 1982. ubio muškarac koji ju je bezuspješno pokušao silovati. Taj slučaj je sličan načinu na koji je talijanska djevojčica Sveta Maria Goretti umrla braneći svoje dostojanstvo, te oprostivši svom ubojici prije nego je izdahnula godine 1902.

Brazilka Isabel redovito je odlazila na misu, primala sakramente i volontirala. Sanjala je o tome da postane pedijatar kako bi pomagala djeci.

“Ovo su glavne osobe vezane uz Katoličku crkvu a čiji postupci će godinama služiti kao primjer drugima”, priopćila je ACI Prensa u objašnjenju svog izbora.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Preminuo papa emeritus Benedikt XVI.

Bivši papa Benedikt XVI. preminuo je u subotu u samostanu Mater Ecclesiae u Vatikanu, objavio je glasnogovornik Svete Stolice. “S tugom vas obavještavam da je papa emeritus, Benedikt XVI., preminuo danas u 9,34 sati u samostanu Mater Ecclesiae u Vatikanu. Daljnje informacije bit će dostavljene što je prije moguće”, rekao […]

Pretplatite se