Uz kap čaja i kap molitve izliječila mnoge, oboljeli joj dolazili iz cijelog svijeta

Domagoj
0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Tužna vijest jučer je prohujala Hercegovinom i širila se dalje preko čitave BiH, Hrvatske, svijeta… jer napustila nas je časna sestra Ljubica Bernardica Kovač, najpoznatija hrvatska ljekaruša, žena koja je svojim pripravcima od trava izliječila brojne.

U njezino Posušje dolazili su po savjet brojni oboljeli, od zemljoradnika, preko gospodarstvenika do političara i sve ih je primala s jednakom ljubavlju, tražeći lijek i onda kada je “sve” bilo izgubljeno.

Za Večernji list pripremala je priloge pa su njezini pripravci mnogima postali dostupni. Svojedobno je za Večernji list pričala o svojim počecima. – Osam godina nisam dolazila kući jer mi je otac branio ići u samostan. On me je strašno volio i bojala sam se da mi neće dopustiti vratiti se. Sve dok mi mama nije pala i polomila ključnu kost i rebra pa me rodica iz Mostara pozvala da dođem vidjeti majku koja je bila jako loše. Brat me je dočekao i uveo u kuću upitavši mamu: – Znaš li tko ti je došao? Ona je nabrojila sve osim mene jer me nije očekivala, a tati je sve ispalo iz ruku kada me ugledao. Zagrlio me je i plakao, plakao. Volio me strašno. A kad sam došla, roditelji su mi bili jako bolesni. Mama je imala Parkinsonovu bolest, a tata je bolovao od teške anemije. Sestra Iva brinula se o njima koliko je mogla, a kada joj je muž obolio od raka na bubregu, više im se nije mogla toliko posvetiti.

Inače, nas je u obitelji sedmero živih, a majka nas je rodila 11, od toga tri puta po dvoje djece. Živjeli smo u selu Batin pored Posušja. Ja sam zamolila poglavara samostana da me pusti kako bih se brinula o roditeljima. Dopustili su mi da budem godinu dana s njima. Onda sam morala moliti Kongregaciju redovnika u Rimu i od njih sam dobila dopuštenje dok potreba traje. Bilo mi je vrlo teško ostaviti samostan. Toliko sam voljela svoje zvanje i samostan, ali Bog je sa mnom imao drugi plan i vodio me je svojim putem premda mi nije bilo svejedno – ispričala je, među ostalim, časna sestra koja je na kraju izliječila i svoje roditelje. Godina 1989. bila je prijelomna da počne pomagati širim masama.

Kompletnu priču o časnoj sestri Ljubici pronađite u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH…

Vrisak.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Pravoslavni vjernici danas slave Božić

Pravoslavni vjernici danas obilježavaju najveći i najradosniji kršćanski blagdan Božić, kojim se obilježava rođenje Isusa Krista. Božić se slavi tri dana kao uspomena na dan rođenja Isusa Krista. To je blagdan rađanja novog života, djece i djetinjstva. U kršćanstvu Božić označava dolazak Boga na zemlju, čija je misija spašenje ljudskog […]

Pretplatite se