Potpisan sporazum između Hrvatskih šuma i Hercegbosanskih šuma

admin
0 0
Read Time:55 Second

U prostorijama Sportsko-rekreacijskog centra Adria ski na Kupresu u četvrtak i petak održava se konferencija Forestry Kupres 2023. na kojoj se razgovara o aktualnostima u šumarstvu i preradi drveta.

Na konferenciji se okupilo oko 150 sudionika iz društveno-političke, akademske i gospodarske zajednice BiH i Hrvatske, a organizatori konferencije su ŠGD “Hercegbosanske šume” d.o.o. Kupres i Hrvatski drvni klaster.

– Ovim sporazumom unaprijedit će se izgradnja protupožarnih puteva jer ćemo zajedno aplicirati na međunarodne fondove. Nadam se da ćemo time smanjiti broj požara unutar područja kojim mi gospodarimo. Također ćemo zajedno aplicirati na projekte vezane za razminiranje površina koje su zagađene minama još od Domovinskog rata, a dio te suradnje odnosi se i na ugradnju softvera koji koriste naše kolege iz Hrvatske – kazao je direktor ŠGD Hercegbosanske šume Mario Mašić.

Predsjednik Uprave “Hrvatskih šuma” Nediljko Dujić istaknuo je kako će oba društva imati koristi od potpisivanja sporazuma.

– Naša iskustva u gospodarenju šumama možemo prenijeti ne samo na ove prostore već i diljem Bosne i Hercegovine te biti support u primjeni novih tehnologija i novih propisa na obostrano zadovoljstvo – dodao je Dujić. (Fena)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Diplome iz Mostara vrijedit će u cijeloj EU, Hrvatska akreditira SUM

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović sastao se danas u Mostaru s Radovanom Fuchsom, ministrom znanosti i obrazovanja u Vladi Republike Hrvatske. Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je da će Agencija za znanost i visoko obrazovanje uskoro akreditirati Sveučilište u Mostaru čime bi diplome s […]

Pretplatite se