Blidinje: Likovna kolonija koja promovira pomirenje i povjerenje u lokalnoj zajednici

Domagoj
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Od 29. kolovoza do 4. rujna 2022.  održava se 13. likovna Eko-kolonija na Blidinju u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, koji djeluje na izgradnji mira i povjerenja među građanima i pripadnicima svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Eko koloniju provodi nevladina udruga EKO-ZH, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu.

Ovogodišnja međunarodna likovna kolonija obuhvaća sudjelovanje 20 studenata s likovnih Akademija iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Svoja umjetnička djela ovih dana stvaraju u Blidinje Ski & Nature Parku.

Tema kolonije su blidinjski krajolici kao i kulturno-povijesne znamenitosti Blidinja i okolice kao i ljepote vjerskih građevina te se time stvara aktivnost koja doprinosi započinjanju širokog i iskrenog dijaloga u društvu, koji će voditi ka izgradnji povjerenja i  posljedično, konačnom pomirenju u našoj zemlji. Također, u program su  uključena predavanja iz oblasti pomirenja, likovne umjetnosti i psihologije.

Nakon održane likovne kolonije predviđena je izložba slika nastalih na koloniji  uz prigodni katalog. Međunarodna likovna kolonija rezultira mnogobrojnim interakcijama među studentima i raznovrsnim umjetničkim utiscima oslikanim na brojnim umjetničkim platnima ali i promoviranje pomirenja i povjerenja u našoj lokalnoj zajednici. Planirana izložba će i ove godine pokazati bogatstvo umjetničkog stvaralaštva.

Umjetnički voditelj ovogodišnje likovne Eko kolonije je Kristina Ćavar, mag. sakralnog slikarstva, akad. slikarica.

Projekat PRO-Budućnost provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA).

Foto: PR

Bljesak.info/tc/protv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Tri predstavnika iz AK Puls na Sprint triatlonu

Proteklog vikenda na Boračkom jezeru održan je Sprint Triatlon Kup „Kulin ban“. Uz 750 m plivanja i 20 km bicikla, tu je i 5 km trčanja. AK PULS predstavljala su tri predstavnika   Igor Mandušić sve tri discipline svladao je za 1,30,20 te zauzeo drugo mjesto u državnom i treće […]

Pretplatite se