Naređeno povlačenje kuhala za vodu s tržišta BiH

PROTV
0 0
Read Time:39 Second

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine je povukla jedan kuhinjski proizvod (kuhalo) zbog toga što predstavlja opasnost od strujnog udara.

Riječ je o kuhalu za vodu tip VDF-1.5V1 proizvođača ‘GP Worldwide Ltd.’ iz Kine, a kupcima se preporučuje da ga ne koriste i vrate u prodavaonicu.

Kuhalo za vodu predstavlja opasnost od strujnog udara jer metalni dijelovi nisu uzemljeni, izmjerena snaga je manja od minimalno dozvoljene nazivne snage, uputstvo za upotrebu ne sadrži potrebna upozorenja i nije isporučeno na jednom od službenih jezika u BiH.

Proizvod nije usklađen sa Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i standardom BAS EN 60335-2-15.

Iz Agencije navode da je nadležna inspekcija naredila mjere povlačenja proizvoda sa tržišta i njegovo uništavanje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U Hercegovini bura otežava prometovanje

U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni izrazito jaka bura otežava prometovanje, a na putevima na području: Livna, Šuice, Kupresa i Glamoča jak vjetar stvara snježne nanose. U većem dijelu zemlje kolnici su mokri ili djelomično vlažni, dok na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na ugažen snijeg i led na kolniku. […]

Pretplatite se