SVEČANO OTVOREN MOST “HERCEGOVINA”

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Presijecanjem vrpce uz spektakularan vatromet službeno je otvorena poddionica Počitelj – Zvirovići i most Hercegovina, jedan od najvećih infrastrukturnih objekata na koridoru Vc i jedan od najviših mostova u ovom dijelu Europe.

U okviru svečanosti otvorenja prisutnima su se obratili direktor JP Autoceste FBiH Denis Lasić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Predsjedateljica Krišto kazala je da ovaj most ne spaja samo jug i sjever BiH, već i koridor kroz Hrvatsku, omogućivši višestruki razvoj ekonomije i gospodstva. To je dokaz, kako je dodala, da zajedno možemo postići i ostvariti velike ciljeve.

Također je kazala kako je otvaranjem mosta Hercegovina postavljen temelj za nastavak dinamike izgradnje prometne infrastrukture.

Federalni premijer Nikšić čestitao je građanima Federacije na novim kilometrima autoceste, obećavši da će učiniti sve da u ovom mandatu izgrade i u promet puste što veći broj kilometara, a kako bi povezali cijelu Bosnu i Hercegovinu i Federaciju s europskim koridorom.

Svečanosti otvorenja poddionice Počitelj – Zvirovići i mosta Hercegovina nazoče brojni predstavnici gospodarskog, političkog i javnog života, kako BiH tako i Republike Hrvatske, kao i međunarodni dužnosnici.

Otvorenje ovog mosta predstavlja značajan korak u prometnom povezivanju Bosne i Hercegovine s Europskom unijom, a očekuje se da će novi infrastrukturni projekt poboljšati gospodarske prilike i unaprijediti turistički potencijal regije, pružajući bolje prometne veze i olakšavajući pristup ključnim turističkim destinacijama.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Još uvijek gori na Podveležju

Požar koji je u srijedu 4. rujna zahvatio travu i nisko raslinje na području planine Velež još uvijek je aktivan. Kako je potvrđeno za Bljesak.info iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar požar je aktivan cijelu noć, a vatrogasci su rano jutros nastavili s gašenjem. ”Radi se o nepristupačnom terenu, što vatrogascima […]

Pretplatite se