Najava: U Tomislavgradu večeras “Delminium music fest”

Domagoj
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second


Tomislavgrad večeras očekuje  glazbeni spektakl pod nazivom Delminium Music Fest.
Bogat glazbeni program, u četvrtak, 4.kolovoza, osigurati će Grupa Bolero, a kao predgrupe nastupiti ce tomislavgradske skupine “Gurbeti” i “Delirium” od 19 sati na Trgu gange i hajdučke družine.

“Kad svira Bolero, to je više od koncerta, to je noć emocija”, poručuju organizatori.

Grupa Bolero je formirana 1985. godine u Sarajevu, a već 1986. objavljuje svoj prvi album pod nazivom “Na kraju slavlja”. Na albumu se nalazi devet kompozicija i snimljen je u studiju Brane Likića “Blap” u Sarajevu. Album je objavila diskografska kuća Diskoton Sarajevo. Kompozicije koje se nalaze na albumu su “Galebovi”, “Dajana”, “Sjećanja”, “Moja generacija”, “Društvo te čeka”, “Misli na mene”, “Sama”, “Kalifornija u mojoj glavi “ i kompozicija po kojoj je album i dobio ime “Na kraju slavlja”. Album je ostvario tiražu  veui od 100.000 prodnih nosača audiozvuka. Godine 1988. Bolero objavljuje drugi album pod nazivom “O Jesenjinu”, na kojem se nalazi osam kompozicija, a snimljen je u Studiju 1 RTV SA. Album je također objavljen u izdanju Diskotona Sarajevo. Kompozicije koje se nalaze na albumu su ”Jelena”, ”Krčmarska Moskva”, ”O Jesenjinu”, ”Pismo majci”, “Sviri harmoniko”, “Zašto umiru proleteri”, “Konjuh planinom”, “O Jesenjinu” i recital koji izvodi Rade Šerbedžija. Prvi tiraž albuma je bio 100.000 primjeraka. Nakon dvadesetak godina grupa Bolero se ponovo okuplja i snima dvije pjesme “Bosna u basni” i “Dispertango”. Na pjesmi “Dispertango” gostovao je i dugogodišnji prijatelj benda Rade Šerbedžija.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VIDEO: U Tomislavgradu održan prvi Delminium Music Festival

U Tomislavgradu je sinoć održan prvi Delminium Music Festival na kojemu su nastupili grupe Gurbeti; Delirium i Bolero. Ugodno toplo vrijeme pomazilo je organizatore; a na festivalu je bilo petstotinjak ljudi. Bogata glazbena noć uz puno emocija ispunila je Trg gange i hajdučke družine dok su odjekivali hitovi poput Moje […]

Pretplatite se