FOTO/VIDEO: Zapalio se trajekt s 250 putnika, deseci mrtvih

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Trajekt koji je prevozio oko 250 putnika i članova posade zapalio se na Filipinima. Život je izgubila najmanje 31 osoba. Neki su stradali u požaru, dok su se drugi utopili.


Foto: Obalna straža Basilan

U noći sa srijede na četvrtak zapalio se trajekt koji je putovao za grad Jolo na jugu Filipina. U nesreći je najmanje 31 osoba izgubila život, a 23 putnika su ozlijeđena i prevezena u bolnicu.

Nakon što je izbio požar na brodu MV Lady Mary Joy 3, mnogi ljudi u panici su skočili u more. Unesrećenima su odmah u pomoć priskočili obalna straža, mornarica, lokalni ribari i ostali prisutni, rekao je guverner Jim Hataman. Još uvijek traje potraga za sedam nestalih putnika.

Zapaljeni trajekt dotegljen je do obale, gdje je kasnije otkriveno još 18 tijela u malom dijelu putničke kabine.

Guverner Hataman napomenuo je da je istraga u tijeku te da postoji sumnja da su na brodu bili dodatni putnici koji nisu navedeni u brodskom manifestu.

“Neki su se putnici probudili iz sna zbog buke izazvane požarom te su odlučili skočiti s broda”, rekao je Hataman telefonski za Associated Press.

Pomorske nesreće česte su u filipinskom arhipelagu zbog čestih oluja i lošeg održavanja brodova. Uz to, brodovi su često prenapučeni ljudima i nerijetko se zaobilaze sigurnosna pravila.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VLADA FBiH podijelila sredstva zdravstevnim ustanovama, evo koliko su dobile bolnice

Predviđeno je da se u tri fiskalne godine izdvoje sredstva u iznosu od 225 milijuna KM iz proračuna Federacije BiH za kliničke centre, kao i za opće i kantonalne bolnice. Vlada Federacije BiH usvojila Program utroška za raspodjelu sredstava transfera za sanaciju 19 zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH u iznosu […]

Pretplatite se