Uoči sezone masovna potraga za spremačicama u Hrvatskoj: Evo kolike plaće se nude

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Poslodavci diljem Hrvatske ovog trena su u potrazi za više od 500 spremačica.
Zbog turističke sezone u Hrvatskoj su trenutačno najtraženija zanimanja prodavači, konobari i čistači. No, spremačice traže i brojne školske i zdravstvene ustanove diljem Hrvatske.
Prema podacima portala Moj posao, prosječna neto plaća u kategoriji spremačica iznosi 698 eura, odnosno oko 5300 kuna. Mnogi u svojim oglasima za posao ističu kako angažman nude i umirovljenicima na pola radnog vremena. Umjesto jednog radno aktivnog čistača, dakle, spremni su zaposliti dva umirovljenika koji će raditi po pola smjene.
Portal Danica pregledao je nekoliko stotina oglasa u kojima poslodavci traže spremačice vabeći ih plaćom i drugim pogodnostima. U Malom Lošinju, primjerice, za čišćenje hotelskih i apartmanskih soba traži se čistačica kojoj se nudi plaća od 1200 eura plus plaćen smještaj. U Rovinju pak za čišćenje i pospremanje soba u sezoni spremačicama se nudi plaća od 1150 eura, odnosno 100 eura manje ako im se mora osigurati smještaj.

Jedan poslodavac pak u oglasu traži čistačicu za čišćenje apartmana u Njivicama na Krku: početna je plaća 800 eura, a smještaj je osiguran i ne mora se plaćati. Mnogi posrednici pak traže više spremačica za rad u Njemačkoj, ali plaću ne navode.
S druge strane, u kontinentalnom dijelu Hrvatske spremačice se traže uglavnom za rad na neodređeno u bolnicama, školama, vrtićima, domovima za starije.
Kako je portal Danica doznao, nudi im se plaća koja se kreće u rasponu od 650 do 750 eura. Spremačica, u svakom slučaju, nema onoliko koliko tržište traži.

Vecernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Mostar: Središnja svečanost obilježavanja 31. godišnjice HVO-a

Svečanost obilježavanja 31. obljetnice HVO-a i 18. godišnjice 1. pješačke pukovnije OS BiH u Mostaru započela je polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća za poginule pripadnike HVO-a i postrojavanjem Oružanih snaga BiH u vojarni “Stanislav Baja Kraljević”. Viijence su položila vojna izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i […]

Pretplatite se