Jadrolinija će obiteljima poginulih pomoraca dati 50.000 €, djeci 600 € mjesečno?

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 19 Second

Jadrolinija će obiteljima trojice pomoraca koji su 11. kolovoza poginuli u Malom Lošinju isplatiti jednokratnu novčanu pomoć od 50.000 eura, neslužbeno doznaje Večernji list.

Djeca poginulih pomoraca dobivat će 600 eura mjesečno do kraja svojeg redovnog školovanja, do kraja srednje škole ili do završetka fakulteta ako odluče nastaviti školovanje. Cijeloj posadi broda Lastovo i ozlijeđenim radnicima isplatit će jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 50000 eura.

 

“Obitelji stradalih pomoraca Jadrolinija će osigurati paket pomoći koji čine odšteta prema Kolektivnom ugovoru, zatim jednokratna potpora za pomoć obitelji u slučaju smrti, podmirit će se troškovi sahrane i karmina, omogućit će se stipendiranje za djecu do kraja redovnog školovanja, osigurat će se pružanje psihološke pomoći te bilo koja druga administrativna i financijska pomoć koja proizlazi iz ovog tragičnog događaja.

Ozlijeđenom pomorcu i posadi broda Lastovo pružit će se jednokratna financijska pomoć, osigurat će se pružanje psihološke pomoći te će im se pružiti bilo koja druga administrativna i financijska pomoć koja proizlazi iz ovog tragičnog događaja. Pružanje podrške u ovom teškom trenutku shvaćamo iznimno ozbiljno te osim paketa pomoći koji smo naveli, obiteljima stradalih i cijeloj posadi trajekta Lastovo stojimo na raspolaganju u svakom trenutku”, rekli su iz Jadrolinije, prenosi Index.

Nesreća se dogodila prije devet dana. Život su, podsjetimo, izgubili 58-godišnji vođa stroja iz Vinišća Boško Kostović te kormilari, 38-godišnji Marko Topić iz Solina i 54-godišnji Denis Šarić iz Zadra. Na njih je pala više tona teška rampa koja služi za ulazak vozila na trajekt Lastovo.

Istraga traje, Sopta odbija govoriti o ostavci

Što se točno dogodilo i tko je kriv, još se ne zna, a istraga je u tijeku.

Sindikat pomoraca upozorio je da se Jadrolinija vodi jako loše i da je više brodova neispravno i staro. Trajekt Lastovo, čija se rampa srušila na pomorce, star je 55 godina i navodno je i ranije imao problema s rampom. Premijer Andrej Plenković rekao je da neki koriste nesreću da bi naštetili vladi i da šef državne Jadrolinije David Sopta, kao i ministar Oleg Butković, pod čijom je ingerencijom Jadrolinija, imaju njegovu punu podršku.

Istovremeno, Sopta odbija odgovoriti na pitanje hoće li dati ostavku. Nakon što se nesreća dogodila, pozivao se “na dane tuge i sućuti”. “Hajdemo danas pregrmjeti ovo i vidjeti što se dogodilo”, rekao je na dan nesreće za Dnevnik Nove TV, a vidi li u svemu svoju odgovornost, nije htio komentirati.

Dan poslije na pitanje RTL-a osjeća li osobnu odgovornost nakon velike tragedije na Malom Lošinju Sopta je rekao: “Osobno uvijek sam odgovoran i osjećam odgovornost. Mislim da treba pričekati završetak ove istrage i vidjet ćemo koji će biti zaključci. Sada se trebamo koncentrirati ne samo na podršku i pomoć obiteljima i svim ostalim pomorcima nego na sezonu jer to je glavna misija ove firme”, kazao je Sopta.

Vrisak.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

CRVENI GRM: "Od 2019. godine prijavljujemo provale migranata, mještani se od straha zaključavaju u kuće"

Potaknuti nedavnim događajima iz sela pored Nevesinja gdje se migrant zaključao u kuću iz koje je bacio eksplozivnu napravu i pucao, da bi na kraju morali reagirati specijalci koji su ga morali likvidirati, portalu Hercegovina.info obratili su se mještani Crvenog Grma pored Ljubuškog. Nevesinje i okolina u šoku. Sinoćnji pucnjevi […]

Pretplatite se