Dvanaest osoba uhićeno i zaplijenjeno 1500 kg kokaina na zapadnoj obali Europe

admin
0 0
Read Time:53 Second

Dvanaest osoba je uhićeno i zaplijenjeno više od 1500 kilograma kokaina u međunarodnoj akciji borbe protiv pomorskog krijumčarenja droge duž zapadne obale Europe.

Belgijska carina vodila je operaciju pod nazivom Bijelo more III od 12. lipnja do 11. srpnja. Carina i policija usredotočile su se na metode pomorskog krijumčarenja u La Mancheu, Sjevernom moru i nekoliko morskih luka duž zapadne obale, javlja belgijska novinska agencija Belga.

Metode pomorskog krijumčarenja uključuju krijumčarenje od strane članova posade, iskrcavanje na moru, prijenos robe na manja plovila ili njihovo pričvršćivanje na trup broda.

U operaciji je sudjelovalo ukupno 12 zemalja, uključujući Nizozemsku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku i Njemačku.

Službe ovih zemalja analizirale su 779 plovila i pregledale 79 njih. Akcija je pokazala kako osim krijumčarenja u kontejnerima, postoji “jasan trend krijumčarenja na brodu ili ispod broda”.

Operacija je rezultirala 12 uhićenja i osam zapljena 1509 kilograma kokaina, objavila je u četvrtak belgijska savezna služba za javne financije.

Belgijska carina vodila je operaciju u sklopu Europske multidisciplinarne platforme protiv kriminalnih prijetnji (EMPACT), europskog programa suradnje za borbu protiv svih vrsta kriminala.

 

FENA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Nadbiskup Vukšić pozvao na molitvu za jačanje povjerenja među ljudima

U zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci u četvrtak je započelo redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića, predsjednika BK BiH. Na zasjedanju sudjeluju svi članovi Biskupske konferencije BiH: domaćin mons. Franjo Komarica, biskup banjolučki, zatim potpredsjednik […]

Pretplatite se