Stiže nova oluja u BiH , a potom najjači toplinski val u srpnju

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Danas u Bosni i Hercegovini ponovno nestabilno vrijeme. Prvi olujni sustav moguće da će stići u jutarnjim satima petka, a drugi navečer/noć na subotu. Drugi će biti izraženiji i zahvatit će veći dio zemlje. Donosit će prolazno jaču kišu, grmljavinu, jak vjetar te lokalno led, objavio je BHMeteo na Facebook stranici.

Naime, vlažan i nestabilan zrak koji prstiže sa zapada Europe u izraženoj jugozapadnoj i zapadnoj struji će tijekom dana ponovno će potaknuti konvektivni razvoj oblačnosti nad sjeverom Italije. Nad sjeverom Italije se očekuje u noći na petak formiranje prvog olujnog sustava i koji bi se u ranim jutarnjim satima premještao ka Sloveniji i Hrvatskoj.

Na svom putu u jutarnjim i prijepodnevnim satima moguće da će zahvatiti dio sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne donoseći prolaznu jaču kišu, grmljavinu i jak vjetar.

Danas poslije poslijepodne većinom mirnije, pretežno sunčano, a pojava kratkotrajnih pljuskova moguća samo rijetko. Navečer, glavninom u noći na subotu(22.07.) novi olujni sustav sa zapada koji bi ovaj put prešao preko većeg dijela zemlje donoseći prolazne padavine i nevremena.

Isto tako BHMeteo je objavio kako nakon još jednog vala nestabilnog vremena i nepogoda, period od nedjelje(23.07.) do srijede(26.07.) će donijeti pa možda i najjači toplinski val ovog srpnja.

Uz sunčano vrijeme, vrućine će biti najizraženije tijekom ponedjeljka i utorka kada će dnevni maksimumi većinom iznositi 34 do 40°C, lokalno moguće i do 43°C. Uz povremeno pojačan jugo, očekuju nas tih dana i tople/tropske noći u mnogim mjestima.

Nakon vala vreline, sredina sljedećeg tjedna bi donijela osvježenje i nepogode.

BHMeteo.ba/Facebook

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Irac koji nema veze s Hercegovinom sahranjen u Crnču pored Širokog Brijega

Ovdje sam bio i ranije, prekrasno je, obožavam ovu prirodu i ovo okruženje, rekao je Stewen Barry, prijatelj pokojnog Piercea, rođenog Irca, koji je umro prošle godine, a u četvrtak je sahranjen na Docima, u Crnču, širokobriješkom selu koje se nalazi na sjeveru tog grada, a dokle vam treba oko […]

Pretplatite se