TOMISLAVGRAĐANKA MAJA TABAK DEMO PREVELA KNJIGU S LATINSKOG NA HRVATSKI JEZIK

admin
0 0
Read Time:50 Second

Knjigu “Pripovijest o dvoje zaljubljenih” s latinskog na hrvatski jezik prevela je Tomislavgrađanka Maja Tabak Demo.

Knjiga nosi primamljivi naslov Pripovijest o dvoje zaljubljenih, a napisao ju je, prije nego je postao papa Pio II., Enea Silvije Piccolomini. Riječ je tu o ljubavnoj avanturi mlade udane žene Lukrecije i stranca Eurijala s kojim želi pobjeći. Epistolarni roman pun erotskih prikaza zanimljive je tematike, a u njegovu tumačenju nitko ne zaobilazi činjenicu da ju je napisao papa. Na promociji smo saznali je li to ispravan put interpretacije jer, iako budući papa, i on je čovjek kojega može obuzeti sila ljubavi. Uz autoricu, o knjizi su govorili profesori Marija Pavković Baković i Krešimir Tabak.

Uime organizatora Matice hrvatske Tomislavgrad govorio je predsjednik Mate Kelava, a lijepu romantičnu atmosferu na promociji pojačao je Pjevački ansambl Matice hrvatske Tomislavgrad.

Mnogi Tomislavgrađani pristigli su na promociju podržati Maju koja iako trenutno ne stanuje u Tomislavgradu kaže kako je ipak kod kuće najljepše. Više u prilogu:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

32. OBLJETNICA OSNUTKA HVO-a - TOMISLAVGRAD

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Tomislavgradu obilježena je 32. obljetnica osnutka HVO – a. Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bože Radoš prisjetio se teških ratnih zbivanja i stradanje u proljeće 1992. godine istaknuvši kako je tada započela jedna od najtežih […]

Pretplatite se