Hrvatski policajci se šokirali: Migrante prevozila četrnaestogodišnja djevojčica iz BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Krijumčarenje ilegalnih migranata unosan je posao, a organizatori krijumčarskih lanaca u njega su počeli uključivati i maloljetnike iz Bosne i Hercegovine, koji ilegalno prelaze granicu prevozeći strane državljane. Iako su navikli da se svakodnevno susreću s krijumčarima migranata policijski službenici Postaje granične policije Gvozd nemalo su se iznenadili kada su u tom „poslu“ u travnju ove godine zatekli 14-godišnju djevojčicu, bosanskohercegovačku državljanku. Inače, taj i prethodni dan u Sisačko-moslavačkoj županiji policija je otkrila četiri različita slučaja protuzakonita ulaženja u Hrvatskoj, u kojoj su migrante iz BiH u Hrvatsku prevozili krijumčari iz Rumunjske, Uzbekistana i Češke te, u ovom konkretnom slučaju, 14-godišnjakinja iz BiH.

Nju su, na šumskom putu koji iz Bosne i Hercegovine vodi u Hrvatsku na području Bojne, zatekli kako vozi osobni automobil marke „Opel Vectra“ u kojem se nalazilo šest muških osoba, prema njihovim izjavama državljana Turske, bez valjanih putnih isprava za ulazak, kretanje ili boravak u Republici Hrvatskoj. Automobil je imao dvije različite registarske tablice, a ispitivanje djevojčice bacilo je svjetlo na beskrupuloznost kriminalaca s područja Velike Kladuše, koji angažiraju i iskorištavaju maloljetnike za prijevoz ilegalnih migranata u Hrvatsku. Oni maloljetnicima osiguravaju automobile, a to što djeca nemaju vozačke dozvole nije prepreka, jer im ranije čak i daju kraću obuku upravljanja automobilom, kao u ovom slučaju.

Protiv djevojčice iz ovog događaja pokrenula je policija i odvjetništvo postupak zbog sudjelovanja u krijumčarenju migranata, ali zbog svoje dobi nije smještena u zatvorsku nego u jednu zagrebačku ustanovu u tretmanu socijalne skrbi. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja djevojčica je nedavno uspjela pobjeći iz te ustanove i vratiti se u Bosnu i Hercegovinu, a njena odvjetnica podnijela je žalbu na odluku o pokretanju postupka zbog kaznenog djela iz članka 326. stavka 1. KZ/11 koji za krijumčarenje migranata predviđa od jedne do osam godina zatvora.

 

Grude Online

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

HNŽ jedina bez prenosivih registarskih tablica

Iako su prenosive registarske tablice konačno postale stvarnost u Bosni i Hercegovini, Hercegovačko-neretvanska županija (HNŽ) i dalje je jedina županija koji nije implementirala ovaj ključni korak za olakšavanje kupovine i testiranja vozila. piše hercegovina.info. Uvođenje prenosivih tablica, koje je predviđeno Zakonom o sigurnosti prometa i Pravilnikom o registraciji vozila, podržala […]

Pretplatite se