NATO: Preko milijun eura za zračnu medicinsku evakuaciju u BiH

admin
0 0
Read Time:54 Second
Velika Britanija podržat će s 1,1 milijun eura inicijativu da sposobnost zračne medicinske evakuacije bude dostupna širom BiH, objavljeno je danas iz stožera NATO-a u Sarajevu.
Iz NATO-a napominju da je podrška inicijativi u sklopu Programa za izgradnju obrambenih kapaciteta za BiH. U priopćenju se dodaje da je Veleposlanstvo Velike Britanije u Sarajevu u bliskoj suradnji s NATO-om pokrenula stratešku aktivnost na unapređenju sposobnosti medicinske evakuacije zračnim putem Oružanih snaga BiH.
Tim povodom je četvoro vojnih zdravstvenih stručnjaka boravilo dva tjedna u BiH kako bi procijenili stanje i preporučili poboljšanja. “U suradnji s NATO-om i Uredom američkog Veleposlanstva za obrambenu suradnju, koji osigurava nove helikoptere i opremu za zračnu medicinsku evakuaciju, ovaj projekt odražava zajednički trud na modernizaciji i proširenju zdravstvene infrastrukture i infrastrukture za hitni medicinski odgovor Oružanih snaga BiH”, navedeno je u priopćenju.
Iz NATO-ovog stožera smatraju da će sposobnost zračne medicinske evakuacije biti veoma važna zdravstvena usluga na korist svih građana BiH koja jača povjerenje u Oružane snage BiH i pokazuje dugoročno opredjeljenje Velike Britanije i Alijanse za sigurnost i stabilnost BiH.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Poplave ne jenjavaju, raste broj smrtno stradalih u Europi

Više rijeka u središnjoj Europi izlilo se iz korita izazvavši poplave, u kojima je živote izgubilo najmanje 15 osoba od Poljske do Rumunjske, a mnogi gradovi su ili prekriveni ili pogođeni poplavama nakon više dana obilnih kiša. Pogranična područja između Češke i Poljske teško su pogođena tijekom vikenda. Neki su […]

Pretplatite se